Hosté sice vedli od 5. minuty, kdy dokázali rohový kop proměnit v gól, od té chvíle ale jenom bránili, v závěru utkání zoufale.

Zraněními i finančními potížemi zkoušený tým domácích ale předvedl pod vedením nového trenéra Miroslava Kubíčka, který nahradil odvolaného Otto Jáně, pohledný fotbal s extrémní bojovností.

Důkazem byla například 28. minuta, kdy zábřežský Petr Dragon dobíhal do autu mířící balon tak vehementně, že po pádu na kluzký trávník v plné rychlosti ujel několik metrů a nebezpečně narazil na vysoký betonový obrubník atletického dálkařského rozběžiště, které lemuje fotbalové hřiště.

Hosté se po gólu jen jednou dostali do šance, zato obrovské. Po zmatku na hranici zábřežského malého vápna vystřelil Fiala, jeho nemastná neslaná střela se pomalinku šourala k bráně, k radosti domácích ale trefila jen tyčku.

Přestože fotbal nemívá logiku, v Zábřehu ji měl a drtivá převaha domácích v závěru byla korunována gólem kapitána Lubomíra Pinkavy, který přesně zamířil k tyči.

Pinkava mohl zanedlouho skórovat znovu, ale jeho hlavička těsně minula bránu.

Přestože na sebe narazily dva týmy, které nepatří k elitě v lize, hrál se především díky domácím svižný a pohledný fotbal.

A také tvrdý. V 70. minutě musely obě lavičky vyslat lékaře na hřiště: Pinkava a Suchánek se tvrdě srazili hlavami a chvíli o sobě nevěděli.

Přečtěte si také: Kouč Kubíček: Když jsme srovnali, byl jsem šťastný

Sulko Zábřeh – SK Lipová 1:1 (0:1)

Branky: 82. Pinkava – 5. Hrubý. Rozhodčí: Paták – Pochylý, Pustějovský. ŽK: Řehák – Soukup, Krejčíř. Diváci: 350.

Zábřeh: Janků – Vývoda, Řehák, Cetkovský, Martinka, Dragon, Laštůvka, Pobucký, M. Svozil, Kašpar (76. Špunda), Pinkava.

Lipová: Švéda – Stroupek, Suchánek, Hajčík, Krejčíř, Marek (32. Soukup), Hořava (83. Tomčík), Simandl, Juřátek (92. Večeř), Fiala, Hrubý.