„Tentokrát nebyla jediná činnost, ve které bychom byli lepší než soupeř. Ten nás předčil především v taktické vyspělosti a důrazu. Prostě jsme na tento tým neměli,“ konstatoval trenér Zábřehu Otto Jáně.

Domácí se snažili, ale většinou marně. „Bylo to spíše takové čekání na štěstí, jestli se náhodou nedáme nějaký šťastný gól. Jenže po přestávce hosté přidali druhou branku a vlastně tak bylo po utkání,“ podotknul Jáně.

Několikrát se do náznaků šancí dostal Pinkava, velmi dobře zahrál Skopal, ovšem na gól to proti Slovácku nestačilo. „Hráli jsme proti profesionálnímu týmu, který nás prostě přehrál,“ vysvětluje Jáně.

Asi největší šanci domácích měl čtyři minuty před koncem Pobucký, který ale na malém vápně nezpracoval přihrávku.

Utkání zlomila druhá branka hostů, která padla velmi pravděpodobně z ofsajdu. „Já si to také myslím, ale tohle se ve fotbalu stává, nemá vážně cenu zlobit se na rozhodčí, každý dělá chyby,“ dodal Jáně.

Zábřeh zatím v jarní části domácím divákům nedělá moc radosti, více se mu daří na utkáních venku.

„Nehledal bych v tom nějakou logiku. Prostě to je o soupeřích, kteří k nám jezdí. Je to o tom, že nám prostě nedovolí vyhrát. V této soutěži najdete opravdu už hodně vyspělé týmy, professuionály, kterým je úplně jedno, jestli hrají doma nebo venku, nedělají v tom rozdíl,“ říká Jáně.

V tabulce Moravskoslezské ligy patří Zábřehu po víkendu dvanácté místo v šestnáctičlen­ném poli.

Na poslední Lipovou (z Moravskoslezské fotbalové ligy sestoupí skoro jistě jen jeden tým) má Zábřeh náskok šestnácti bodů.

Sulko Zábřeh – Slovácko B 0:2 (0:1)

Branky: 37. Perutka, 66. Aisman. Rozhodčí: Marek – Zelinka, Fojt. ŽK: 90. Pobucký – 23. Pacl, 53. Rohovský. Diváci: 400.

Zábřeh: Janků – Vývoda, Cetkovský, Skopal, Dragon (81. Martinka), Hampl (Kašpar), Laštůvka, J. Svozil, M. Svozil (52. Macek), Pobucký, Pinkava.

Slovácko B: Marek – Čtvrtníček, Pacl, Bělažka, Spazier – Šilinger, Aismann (76. Filipský), Perůtka, Rohovský (70. Crla) – Pyclík, Ondřejka (90. Pospíšil).