Kritizovat oba celky sice není ani za prvních šedesát minut na místě, neboť domácí předváděli perfektní taktiku, obranná činnost neměla téměř chybu a běhaví a snaživí hosté se marně snažili najít v zábřežské hradbě skulinku. Jenže diváci chtějí góly, kiksy, akce, šance.

A těch bylo dlouho pomálu. Snad jen centr Čtvrtníčka na Bačíka číhajícího před malým vápnem zvedl pozornost tribun, jenže zábřežský hrot míč promáchl a téměř netrefil.

Vzápětí se protáhl k vápnu olomoucký Texl, vystřelil k tyči, leopardím skokem ale balon vyboxoval gólman.

Nikdo asi nevěřil, že by v utkání padl gól, vedro ubíralo oběma týmům jiskru, domácí byli zalezlí a v obraně nekompromisní, hosté v blízkosti šestnáctky bezradní.

Pak ale přišly krátce po sobě tři okamžiky, které otřásly Sigmou.

V 63. minutě kopal Lukáš rohový kop, Čep vyskočil snad metr vysoko a nekompromisně hlavou skóroval.

V 68. minutě Bačík napřáhl na dvaceti metrech a přesně bombou vymetl olomouckou šibenici. Nádherné trefě musel zatleskat i olomoucký gólman…

A nejlepší na konec. Otevřená obrana Sigmy nechala s míčem dlouho sama Tomáše Binara, tři metry od vápna švihl do míče a ten se od levé tyče odrazil do sítě. Tohle byla výstavní rána, Binar radostí svlékl a zahodil dres, za což inkasoval žlutou kartu. Je ale zcela jisté, že za ni nebude Bossem Balcárkem pokárán…

Zbytek zápasu se dohrál spíše z povinnosti, i vzhledem k neustálému střídání.

„V první půli nám chyběl pohyb, prostě jsme neběhali. V týmu máme plno mladých kluků, kteří by měli hrát s nadšením, to nám ale bohužel dnes chybělo," prozradil trenér Sigmy B Josef Mucha.

„Chyběla nám kvalita, nebyli jsme schopní dotáhnout do konce žádnou akci, a když potom jako první skórovali ze standardky domácí, bylo v podstatě rozhodnuto. Navíc jsme naše hráče na tyto situace upozorňovali, že Zábřeh má dobré hlavičkáče, ale přesto jsme si je nepohlídali," mrzelo kouče olomoucké zálohy.

„Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a spoléhat se na brejky a standardní situace. Vše se nám povedlo. Soupeř neměl za celý zápas až na jednu žádnou šanci, protože kluci zápas zvládli po taktické stránce výborně," konstatoval kouč Zábřehu Jiří Balcárek. „Zápas rozhodl první gól, po něm Olomouc otevřela hru a my se dvakrát krásně trefili. Za oba góly musím kluky pochválit, ale i za to, jak zápas odmakali. Zápas jsme zvládli i kondičně, přestože jsme hráli s týmem, který hraje o postup," dodal Jiří Balcárek.

„Každopádně jsme měli soupeře přehrát kondičně, to se však nestalo. Domácí jsme nechali jít do trháku a vedoucí gól je ještě nabudil. K tomu Zábřeh výborně bránil a hráli jsme pořád do plných a nedokázali jsme se prosadit. Máme tady hráče, co mají ambice hrát ligu a právě v těchto zápasech by se měli ukázat," dodal Josef Mucha.

SK Sulko Zábřeh – SK Sigma Olomouc B 3:0 (0:0)

Branky: 63. Čep, 68. Bačík, 69. Binar. Rozhodčí: Ogrodník – Ondráš, Miko. ŽK: Lukáš, Binar – Svozil. Diváci: 340.
Zábřeh: Šustr – Linek (83. Žanda), Čep, Kovář, Swiech – Lukáš, Váňa, Binar, Vaník (76. Skácel) – Bačík (86. Horký), Čtvrtníček (87. Kristek). Trenér: Jiří Balcárek.
Sigma B: Reichl – Hladík (74. Žák), Svozil, Štěrba, Hýbl – Habusta, Richter (66. Stříž), Texl, Schmidt – Holub (83. Jemelka), A. Ševčík (72. O. Ševčík). Trenér: Josef Mucha.