V první půli nedělního klání si však diváci příliš pohledného fotbalu neužili, hrálo se prakticky bez šancí a jediné vážnější akce se zrodily pouze ze standardních situací, opticky měli možná o něco více ze hry hosté, jako první se ale prosadili domácí.

„Dlouho to bylo takové neurovnané, bylo tam hlavně plno soubojů. O osudu zápasu rozhodl již náš první gól, potom už se nám do otevřené obrany soupeře hrálo daleko lépe,“ prozradil úvodem kouč Šumperku Bohdan Hecl.

Domácí celek dostal do vedení v 19. minutě pěknou střelou Jakub Můčka, jehož ránu ještě smolně tečoval do vlastní sítě novosadský Lukáš Hodis, ve snaze odčinit svou předchozí špatnou přihrávku.

„Po přestávce jsme se snažili o vyrovnání, jenže potom se nechal vyloučit Režný, dostali jsme další góly a už to z naší strany byl takový fotbal o ničem,“ přidal se s postřehy kouč Nových Sadů Karel Trnečka.

V 67. minutě zajel zkušený záložník hostů u postranní čáry do Demetera a po druhé žluté kartě vyfasoval stopku, což tým Nových Sadů těžce nesl a od tohoto momentu začaly na trávníku gradovat emoce.

„Klukům vadilo, že ten faulovaný šumperský hráč tam předtím předvedl možná daleko horší zákroky a červenou nedostal,“ okomentoval krátce inkriminovaný moment Karel Trnečka.

Nabídnutou přesilovku poté Šumperk bleskově využil k navýšení skóre. Podhorný poslal podél brankové čáry míč na vzdálenější tyč, kde kapitán Lukáš Horák neměl sebemenší problém doklepnout jej do sítě.

V nervózním závěru následně domácí celek potvrdil výhru dalšími dvěma zásahy. Nejprve prošel středem hřiště Filip Rozsíval, obešel gólmana a pohodově trefil prázdnou klec.

V 90. minutě potom zakončil brejkovou situaci Marcel Krayzel a dal výsledku konečnou podobu.

„Pro nás to ale je těžce vykoupená výhra, když jsme přišli již v první části kvůli zranění o Kotzmanna a později i Nimrichtra, takže ke konci jsme také dohrávali v deseti, protože už jsme za sebou měli všechna střídání,“ vypočítává ztráty z nedělního duelu Bohdan Hecl.

„Samozřejmě jsem nesmírně rád za tři body, protože jsme tak zpátky ve hře. Pokud bychom dnes neuspěli, ten tlak na nás by se ještě zvýšil, navíc teď jedeme dvakrát ven,“ doplnil šumperský lodivod.

„Jsem zklamaný. Myslel jsem si, že po předchozím vydařeném zápase s Petrovicemi, to bude o dost lepší, ale nehráli jsme dobře, Šumperk vyhrál zaslouženě. Je potřeba si přiznat, že jsme si vlastně nevytvořili žádnou pořádnou šanci, k bráně jsme se totiž moc nedostávali. Soupeř si šel za výhrou víc než my,“ dodal na závěr Karel Trnečka, trenér poražených Nových Sadů.

FK Šumperk – FK Nové Sady 4:0 (1:0)

Branky: 19. Můčka, 71. L. Horák, 83. Rozsíval, 89. Krayzel. Rozhodčí: Škrobák - Lysák, Svoboda. ŽK: Blaha, Španihel, L. Horák – Navrátil, Režný, Škoda, Schlimbach. ČK: 67. Režný (Nové Sady). Diváci: 211.
Šumperk: Blaha – Můčka, Španihel, Krayzel, Kotzmann (28. Jurásek) – Demeter (69. Ševčík), Bernard – L. Horák, Rozsíval, Podhorný (75. Krcho) – Nimrichtr. Trenér: Bohdan Hecl.
Nové Sady: Zbořil – Hodis (63. Andreev), Navrátil, Samek, Kopp – Škoda, Dvorský – Režný, Brhel (81. Kryl), Banasik (77. Mica) – Schlimbach. Trenér: Karel Trnečka.