Nelze začít jinak, než upozorněním, že v šumperské sestavě se objevili dva doposud zábřežští hráči Knápek a Novák, kteří svými kvalitami jistě výrazně převyšují krajský přebor, který Šumperk hraje. I s nimi ale Šumperk podlehl Jeseníku, který se letos v župě spíše zachraňuje.

„Knápek s Novákem byli jediní hráči, kteří v šumperském dresu makali na plno. Ti ostatní…, no, škoda mluvit,“ přiznal Vladimír Dostál, místopředseda šumperského fotbalového klubu.

Domácí mají za sebou několik hodně solidních přípravných výsledků a hosté se netajili obavami.

„Jeli jsme do Šumperku s velikým respektem. Také proto jsme zápas odehráli na více než sto procent, měli jsme strach, že si utrhneme ostudu. Ale Šumperk toho zase tak moc nepředvedl,“ konstatoval kouč Jeseníku Ladislav Krobot.

Šumperk sice dvakrát vedl, ale pokaždé Jeseník vyrovnal a v závěru utrhl po zásluze výhru.

„Řada našich hráčů si plete pojem profesionální a profesorský přístup. Soupeře jsme nejdříve podcenili, potom jsme se už nebyli schopni dostat do zápasu,“ uvedl Dostál.

A zatímco Šumperk prohrál i s ligovými posilami, Jeseník nasadil osmatřicetiletého zadáka Salvu, který na podzim hrál nižší soutěž za Českou Ves.

„Zkusili jsme ho a on podal opravdu vynikající výkon,“ zhodnotil tento krok Krobot.

FK SAN-JV Šumperk – Jeseník 2:3 (2:2)

Branky: Navrátil, Horák (p.k.) – Jurčák 2 (první z p.k.), Juriš.

Šumperk:
L. Šabo – Knápek, Strnad, Opravil, O. Málko, Janíček, Reichl, Novák, Valenta, Navrátil, Horák, střídali: M. Šabo, Klemsa, Křepelka, Hrdlička.

Jeseník: Jaroš – Chovan, Salva, Zykmund, Glac, Minka, Mravec, Jurčák, Juriš, Stavinoha, Mlynář, střídali: Dohnal, Vinkler.