Želatovice sice patří do spodní části startovního pole župy, ale Šumperští si už nemohou dovolit ztratit ani bod, pokud chtějí alespoň na druhé místo, které by mohlo zajistit postup do divize.

Hosté ale zápas zvládli bez větších obtíží, v první půli měli zřetelně navrch, na velkém hřišti lépe kombinovali a soupeře do žádných šancí nepouštěli.

Poprvé v jarní části nastoupilo počátku Bohdan Hecl, který se dlouho léčil ze zranění nohy. „Bohdan už nějaký čas naplno trénuje a zdálo se mi, že bude pro tým přínosem. Jak se pak ukázalo, jeho zkušenosti opravdu týmu pomohly,“ konstatoval kouč Šumperku Ivan Čech.

První gól zařídil Klemsa po nahrávce Nováka, druhou zařídil právě Hecl, který našel Horáka. Ten pak uzavřel účet po kombinaci s Klemsou. Jasné skóre.

„Výsledek je jasný, ale domácí nastřelili třikrát tyčku a hodně nás potrápili dobrými standardkami,“ upozornil Čech. Domácí navíc spoléhali na rychlé brejky.

Ovšem opravdu více toho předvedli hosté: ve 3. minutě Knápek těsně vedle, ve 12. minutě Novák těsně vedle, Navrátil předvedl typickou akci, míč ztlumil na prsou, ale vypálil opět těsně mimo, v 82. minutě šel Klemsa sám na gólmana, obrovskou tutovku spálil Sitta.

„Nezvládáme koncovku, pak máme nervy, protože nemáme náskok a hrajeme v obavách,“ říká Čech.

„Na druhou stranu, dali jsme tři góly, žádný nedostali, to je dobrá vizitka, není důvod být kritický,“ dodal Čech. „Ovšem zahodit tolik šancí, to mrzí, zápas jsme mohli rozhodnout daleko dřív. Tým chválím především za dobrou kombinační hru,“ uvedl Ivan Čech.

Šumperk nyní na třetím místě tabulky ztrácí dva body na druhý HFK Olomouc, pětibodové manko má na vedoucí Mohelnici.

V dalším kole se Šumperk představí doma s týmem ze spodní části tabulky: hostit bude aktuálně jedenáctý Šternberk, ve čtvrtek 1. května hraje opět doma a soupeřem bude beznadějně poslední tým soutěže Opatovice.

Želatovice – FK SAN-JV Šumperk 0:3 (0:1)

Branky: 31. Klemsa, 71. a 87. Horák .

Šumperk: Matějček – Málko, Reichl, Strnad, Valenta, Knápek, Hecl (76. Opravil), Novák, Klemsa, Sitta (84. Hrdlička), Navrátil (65. Horák).