„Narazili jsme na opravdu těžkého protivníka, který má natrénováno ještě víc než my, takže se tentokrát nedalo moc spoléhat, že budeme ve druhé půli mocně finišovat,“ prozradil úvodem šumperský kouč Bohdan Hecl.

První poločas pak jeho svěřencům příliš nevyšel, když měli až příliš mnoho ztrát, po nichž následovala řada rychlých přechodů soupeře do protiútoku a domácí tak museli řešit řadu ošemetných situací.

Z jedné takové navíc Slezané otevřeli skóre, když se z úhlu prosadil opavský kapitán Tomáš Gebauer. Jinak se ale do přestávky příliš gólových šancí neurodilo na jedné ani na druhé straně, mírně lepší však byli hosté. Jedinou slibnou domácí akcí pak byla Nimrichtrova hlavička nad.

„Do druhé části jsme šli s tím, že si zkrátka nemůžeme dovolit prohrát. Příští kolo hrajeme zase doma, s Novými Sady a cíl je z těchto dvou duelů urvat minimálně čtyři body,“ uvedl dále Bohdan Hecl.

„Po přestávce musím ocenit, že kluci opravdu vynaložili obrovské úsilí, aby s nepříznivým výsledkem ještě něco udělali a dostávali jsme se do daleko více nebezpečných situací než v první půli,“ pokračuje lodivod Šumperku.

Domácí si pak vypracovali dvě stoprocentní šance, když při jedné z nich zaváhal Podhorný a podruhé nedokázal propálit z dobré pozice hradbu těl v šestnáctce Můčka, to již bylo za nerozhodného stavu, který v 60. minutě domácím zajistil hlavou Marcel Krayzel po centru Rozsívala.

„V závěru jsme se snažili hrát na hranici rizika a tlačili se dopředu, ale trochu nám nepřálo i počasí. Když jsme pomalu začínali mít více ze hry, začal proti nám foukat opravdu velice silný vítr a bylo téměř nemožné poslat dopředu dlouhý balón. Opava tak nerozhodný výsledek ubránila, nám už se bohužel skórovat nepodařilo,“ dodal závěrem Bohdan Hecl, trenér Šumperku.

FK Šumperk – SFC Opava B 1:1 (0:1)

Branky: 60. Krayzel - 36. Gebauer. Rozhodčí: Poláček - Kostelník, Koláček. ŽK: Španihel, Bernard, L. Horák – Metelka, Adamovský. Diváci: 120.
Šumperk: Kreizl – Můčka, Krayzel, Španihel, Kotzmann – Ševčík (66. Demeter), Bernard – L. Horák, Rozsíval, Podhorný – Nimrichtr (81. Krcho). Trenér: Bohdan Hecl.

Opava B: Muczka – Metelka, Farský, Adamovský, Helebrand, Gebauer, Mezera (62. Ivan), Večerek, Strnad (77. Uvíra), Berger, Vitoul. Trenér: Lubomír Hrabina.