Opavská fotbalová rezerva si v nedělní dopoledne poradila s ambiciózním výběrem Šumperka. Po prvním poločase vedli domácí zásluhou Gebauerovy hlavičky a ve druhé půli se z utkání stala přestřelka jak z westernu. Přesnější mušku však měli znovu domácí a Šumperské zaslouženě porazili rozdílem dvou branek.

Zápas odstartovali lépe Šumperští a už ve 3. minutě se po zaváhání opavské obrany ocitl po přihrávce Olejníka před Štencelem osamocený Horák, ale z pětky poslal míč těsně vedle pravé tyče.

O pár minut později zahrozila také opavská rezerva, když z hranice šestnáctky vyslal technickou střelu Kuzník, ale jeho rána šla těsně nad břevno. Tempo hry pak opadlo, ale ve 26. minutě přišel zničehonic centr Němce do hostujícího vápna a přesně hlavičkující Gebauer otevřel skóre. Čtyři minuty nato mohli Slezané své vedení zdvojnásobit. Cudrák obešel dva protihráče, jako na zlatém podnose předal míč Němcovi, ale ten ze tří metrů dokázal přestřelit prázdnou branku.

Agilní Cudrák poté utekl po levé straně, poslal před branku střílený centr, který se snesl na hlavu Kuzníka, ale ten levou tyčku minul. V závěru prvního dějství ještě z dobré pozice vypálil Linet, jeho střela však mířila mimo.

Krátce po změně stran mohl vyrovnat lobem Woitek, který sice přehodil vyběhnuvšího Štencela, ale branku ke své smůle netrefil. Hned nato našel střídající Zatloukal na penaltě z druhé vlny dobíhajícího Szöcse, ale ten selhal a podobně jako Němec v první půli vysoko přestřelil.

V 58. minutě ovšem míč po odraženém rohovém kopu doputoval až ke kopačkám Vybírala, jehož tečovaná střela skončila za zády zkoprnělého Šabo. Šest minut poté kopal Šumperk po sporné malé domů nepřímý kop, míč po sérii odrazů prošel až ke Skopalovi a ten jej poslal do horního růžku opavské svatyně. Opavští si své dvoubrankové vedení vzali brzy zpátky, když se v šestnáctce uvolnil Cudrák, poslal míč Kašnému a ten jej nasměroval do branky – 3:1.

Hrál se svižný fotbal nahoru-dolů, který se musel líbit, a hosté kousali.

V 71. minutě totiž z levé strany vápna prostřelil Štencela křižnou přízemní ranou Horák a Šumperk se tímto opět vrátil do hry. Drama ale utnul svou druhou brankou po centru svého dvorního nahrávače Němce tvrdě hlavičkující Gebauer – 4:2. Ten mohl v závěru po přistrčení Žmolíka zkompletovat hattrick, ale jeho klička na překonání brankáře Šaba nestačila.

„Z naší strany to nebylo ono, hlavně pak v prvním poločase," řekl trenér Šumperku Petr Strnad a pak se rozhovořil více: „Druhá půle byla z naší strany lepší. Dostávali jsme se do šancí, bohužel se je nám nedařilo proměňovat. Naopak domácím se v tomto směru dařilo, a proto vyhráli zaslouženě," doplnil Petr Strnad.

„V prvním poločase jsme produkovali dobrý fotbal. Ve druhém jsme se snažili co nejdříve rozhodnout, jenomže jsme vlastními chybami dovolili Šumperku vždy vstřelit kontaktní gól," podotkl trenér opavského béčka Jan Hruška starší. „Musíme ještě zapracovat na koncovce. Třeba takový Tomáš Gebauer má potenciál jít nahoru, pokud na sobě bude pracovat," doplnil trenér vítězného týmu.

SFC Opava B – FK SAN-JV Šumperk 4:2 (1:0)

Branky: 26. a 78. Gebauer, 58. Vybíral, 67. Kašný – 64. Skopal, 71. Horák. Rozhodčí: Vítek – Záloha, Futerko. ŽK: Drexler (Opava). Diváci: 105.
Opava B: Štencel – Pomp, Drexler, Uvíra, Žmolík – Němec, Vybíral (65. Pfleger), Kašný, Cudrák (82. Bubeník) – Kuzník, Gebauer. Trenér Jan Hruška st.
Šumperk: Šabo – Kulíšek, Pinkava, Skopal, Szöcs – Olejník (46. Zatloukal), Mlynář, Linet (59. Klemsa), Horák (81. Gábor), Gargulák – Woitek. Trenér Petr Strnad.