Svěřenci trenéra Bohdana Hecla pokračovali v úspěšné bilanci na vlastním trávníku, kde v součtu s minulou sezónou již dvanáct zápasů neprohráli. V rámci aktuálního ročníku navíc doma zatím ani jednou neinkasovali.

„Dnes mohu být spokojený nejen s výsledkem, ale i s herním projevem mužstva. Na týmu byla od začátku vidět obrovská chuť protivníka přehrát,“ prozradil úvodem Deníku šumperský kouč Bohdan Hecl.

Nedělní duel však pokazilo počasí, neboť s úvodním hvizdem začalo silně pršet a s přibývajícím časem tak šla kvalita hrací plochy rapidně dolů.

Dušan Žmolík
Mohelnice má nového trenéra, ale pořád čeká na výhru

„Proto jsem chtěl, abychom na soupeře vletěli a pokusili se na začátku využít ještě relativně dobrého terénu. Neříkám, že se nám to úplně podařilo, ale bylo cítit, že jsme lepší,“ pokračuje Bohdan Hecl.

První velkou šanci sice měli hosté, kdy Kreizl musel zlikvidovat nepříjemnou střelu zhruba z osmi metrů, potom ale začali úřadovat jeho spoluhráči a hosty k ničemu nepustili a ještě do přestávky si vytvořili slibný náskok.

Nejprve se po stříleném centru Bernarda opřel z voleje do míče Lukáš Horák a Šumperk vedl. Potom propasíroval balón do sítě Matěj Šinogl.

„Do kabin jsme tedy odcházeli spokojení, ale zase jsem hráče nabádal, že musíme zvládnout vstup do druhé části, což se nám tentokrát povedlo, dali jsme hned po přestávce třetí gól a bylo prakticky rozhodnuto,“ těší Bohdana Hecla.

Ilustrační foto
Losiny doma uspěly proti Přerovu, rozhodla penalta

Po rohu Rozsívala dal hlavou na 3:0 Jan Nimrichtr, pak si ze standardky připsal druhou trefu zápasu Lukáš Horák a definitivní podobu výsledku dal opět Nimrichtr, když využil špatného odkopu soupeřova gólmana.

 „Vyhráli jsme opravdu zaslouženě, kluci hráli dobře. Jsem rád, že jsme to zvládli a po špatném vstupu do soutěže teď můžeme být trochu klidnější,“ dodal spokojený Bohdan Hecl.

 FK Šumperk - FC Spartak Velká Bíteš 5:0 (2:0)

Branky: 16. a 64. Horák, 35. Šinogl, 48. a 88. Nimrichtr. Rozhodčí: Soukal - Zaplatilová, Marinč. ŽK: Olejník – Pohl, Knos. Diváci: 120.

Šumperk: Kreizl – Šinogl, Purzitidis, Španihel, Olejník – Ševčík (62. Křepelka), Bernard – Horák, Rozsíval (66. Dostál), Podhorný (67. Muzikant) – Nimrichtr. Trenér: Bohdan Hecl.