Tradiční klání se hrálo 29. prosince v hale Gymnázia Šumperk, dva domácí výběry pak v konkurenci dalších šesti družstev berou až šesté a sedmé místo.

„Zakončení fotbalového roku 2015 bylo bohužel pro náš tým neúspěšné. Na turnaji jsme až na výjimky předváděli fotbal, který měl sice atributy v technickém provedení, ale neměl dostatečnou energii a proto jsme nemohli uspět. Konečné umístění tak nepovažujeme za uspokojivé," prozradil ve zkratce trenér Šumperku Rostislav Vaněk.

Prvenství si nakonec ze severu Moravy odváží slovenský celek ŠK Senec, druhý skončil Uničov, třetí příčku vybojovali fotbalisté Jeseníku, kteří podobně jako domácí představili na akci dva výběry.

„To byla velká výhoda, alespoň si dostatečně zahráli všichni hráči, kteří s námi odjeli. Starší mužstvo sázelo na fyzickou zdatnost, se kterou své soupeře přehrávalo a individuální schopnosti jednotlivců, kteří se dokázali prosadit. Mladší celek vsadil na kolektivní a kombinační fotbal, tím se dokázal svým lepším soupeřům vyrovnat. Obě naše výběry pak dokázali obrat suverénního vítěze ze Sence," hodnotí na klubovém webu jesenického fotbalu vystoupení svých svěřenců trenér Aleš Salva.

Konečné pořadí turnaje: 1. ŠK Senec, 2. SK Uničov, 3. FK Jeseník 2, 4. SKP Moravská Třebová, 5. FK Jeseník 1,

6. FK Šumperk 1, 7. FK Šumperk 2, 8. TJ Sokol Čechovice.

Nejlepší hráč turnaje: Benjamín Chobot (ŠK Senec) Nejlepší brankář turnaje: Jan Vajda (FK Jeseník 1)

Nejlepší střelec turnaje: Daniel Krézek (FK Jeseník 2)

Bronzová sestava FK Jeseník 2 (ročníky 2003):

Jan Malysa – Jakub Sytař, Adam Plšek, Matyáš Latzel, Michael Sedlák, Michal Švec, Petr Buček, Daniel Krézek, Filip Kmínek.