„I když je soupeř na spodku tabulky, své hráče jsem upozorňoval, že nás rozhodně nečeká nic jednoduchého. Kromě jednoho zápasu Určice většinou prohrály vždy jen o gól nebo třeba přišly o výsledek až v posledních minutách," konstatoval úvodem kouč Zábřehu Jaroslav Appl.

Hosté navíc dorazili do Zábřehu posíleni o matadora Petra Vodáka, který v minulosti hrával i za Sulko. Ve středečním klání pak na pozici stopera dirigoval určickou obranu, právě ta měla být hlavní zbraní k vidině dobrého výsledku.

Čtrnáctý tým tabulky vycházel z hlubokého bloku a čekal na rychlé brejky, tuto taktiku ale dokázali domácí fotbalisté eliminovat, navíc sami brzo udeřili.

A ještě do přestávky pak udali směr, kterým se bude zápas vyvíjet, když se třikrát střelecky prosadili. Poprvé v 18. minutě, ve které si po centru Lukase naběhl na zadní tyč zakončující Martin Lepka.

Další zábřežskou trefu přidal nejlepší střelec Sulka Antonín Jakeš po kombinaci s Oklešťkem a Sittou, když se na hranici šestnáctky trefil z otočky.

Třetí gól uštědřil Zábřeh svému protivníkovi do šatny, ve 45. minutě si Sitta vyměnil míč s Lukasem a ten s přispěním teče určického gólmana dal na 3:0.

„Přesto jsem v kabině musel krotit naši eufórii, že stále ještě nemáme vyhráno," uvedl Jaroslav Appl, jehož svěřenci si jeho slova nevzali příliš k srdci a ve druhé půli na dlouhé minuty úplně vypadli z tempa a hosté se dostali do kontaktu trefou Radima Vaňka na 3:1.

Poté se domácí i nadále herně trápili, ale postupně stačili opět zabrat a získali zpět herní převahu, kterou nakonec vyjádřili dalšími dvěma brankami.

Brejk tří proti dvěma vyřešili zábřežští chytrým lobem kapitána Lukáše Oklešťka, konečnou podobu výsledku dal po pěkné kombinaci z dorážky Karel Lukas.

„Část prvního poločasu jsme dokázali hrát se soupeřem vyrovnanou partii, snažili se i napadat, abychom mu nedali moc prostoru, jenže máme obrovské mezery v obraně, což už nás trápí delší dobu a stále se nám nedaří tento problém vyřešit," mrzí určického trenéra Radka Tomšice.

„Inkasované góly nás hrozně sráží dolů a jakmile prohráváme, nedokážeme se nastartovat k tomu, abychom ještě zápas otočili," říká dále kouč předposledních Ur­čic.

„V Zábřehu se sice ve druhé půli náš herní projev zlepšil, když jsme udělali pár změn v sestavě, ale vytěžili jsme pouze snížení na 3:1, pak nás domácí ještě dvakrát potrestali z breků. Bohužel se tak opět vracíme bez bodů," posteskl si na závěr Radek Tomšic.

SK SULKO Zábřeh – TJ Sokol Určice 5:1 (3:0)

Branky: 18. Lepka, 22. Jakeš, 45. a 71. Lukas, 56. Okleštěk – 48. Vaněk. Rozhodčí: Podhajský – Pospíšil, Machala. ŽK: Zelina, Hatle. Diváci: 150.

Zábřeh: Toman – Němec, Lepka, Marada – Hýbl (79. Švéda), Žanda, Okleštěk, Sitta (79. Schwab) – Puchr, Jakeš, Lukas (83. Volek). Trenér: Jaroslav Appl.

Určice: Běhalík – Frehar (69. Hanzelka), Vodák, Neubauer, Zelina – Plajner, Menšík (86. Berčák), Vaněk (72. Ordelt), Hořava – Hatle (83. Bureš), Halouzka. Trenér: Radek Tomšic.