Hektické jaro prožívá Petr Jurča. Před pár týdny oslavil v hokejovém dresu Draků postup do první ligy, s fotbalisty Loučné nad Desnou hraje o čelo I. A třídy a nyní čelí záplavě nabídek, fotbalových i hokejových.

Asi největší a nejpřekvapivější je nabídka od fotbalového klubu FK Šumperk

Jurča sice hraje fotbal za již zmíněnou Loučnou, považuje se ale za hokejistu, fotbal měl spíše jako koníčka a sám se příliš fotbalistou necítí. Ale Šumperk chce Jurču zkusit. Přitom je skoro jisté, že Šumperk bude od příští sezony hrát divizi, čtvrtou nejvyšší fotbalovou soutěž.

„Jurču už nějaký čas sledujeme a zaujal nás. V šestnácti zápasech dal třináct gólů, to asi není náhoda. Nabídli jsme mu, ať u nás absolvuje letní přípravu a popere se o místo v kádru,“ informoval Deník Vladimír Dostál z výkonného výboru FK Šumperk.

Samotný Jurča je trošku v šoku. Před měsícem mu vedení šumperského hokeje oznámilo, že s ním už pro další sezonu nepočítá a Jurča, který hokej miluje, to těžko rozdýchával. Jenže se před pár dny ozvali šéfové hokejového klubu z Uničova, který se vrací do druhé ligy. Mají o Jurču eminentní zájem. A teď fotbalový Šumperk. A do třetice: zájem o Jurču má i hokejový klub ve Vyškově.

„Nikdy by mě nenapadlo, že v noci nebudu moci spát, protože budu dumat nad tím, jakou nabídku mám vzít. Pro mě bude vždycky jedničkou hokej, ale nabídka Šumperka je tak nečekaná a tak lákavá, že o ní uvažuji,“ uvedl Jurča.

Když hrával za Draky, vedení mu tolerovalo i fotbalové angažmá v Loučné. Jenže kdyby chtěl hrát fotbal za Šumperk, nesměl by na hokej ani pomyslet. „Takhle jsem mu to i předložil. Bohužel, kdyby hrál za nás, neměl by prostor pro hokej,“ podotknul Dostál.

Petr Jurča patří mezi nejpopulárnější šumperské hokejisty, především pro svou pověstnou a neuvěřitelnou skromnost. Má za sebou extraligové angažmá v dorostu Hradce Králové a tři sezony válčil za Šumperk ve druhé lize. Pokud by chtěl zkusit fotbalovou kariéru, musel by se poprat s opravdu velkou konkurencí, která v kádru šumperských fotbalistů panuje. „Z hokeje jsem na boj o místo zvyklý. Zahrát si fotbalovou divizi, a ještě za Šumperk… co na to říct, tohle mě opravdu nikdy ani ve snu nenapadlo. A zkusit se prý má všechno,“ svěřil se Jurča.