Tady půjde opravdu o hodně. Nejen, že každý zápas mezi Sokolem a Jiskrou tradičně vzbuzuje zájem mezi fanoušky a diváky. Porážka rivala tentokrát bude mít cenu zlata. Proč? Stačí se podívat na současné postavení celků v tabulce a také na jejich poslední výsledky.

Domácí Velké Losiny se trápí. Naposledy vyhrály 1. října, když na svém hřišti udolaly Zábřeh těsně 1:0. Od té doby marně vyhlížejí jakýkoli zisk, třeba i za remízu. Aktuálně čítají svěřenci kouče Jiřího Míky osm porážek za sebou. Minulý týden padli na hřišti Hněvotína (1:2), znovu o jediný gól.

Sokol měl slušně nahráno z podzimu, tudíž ve čtrnáctičlenném pořadníku zůstává osmý. Jeho náskok se však každým kolem tenčí. K dalšímu váhání není příliš prostoru, a jak přiznal velkolosinský trenér, na mužstvu se nepodařená střetnutí začala po psychické stránce podepisovat.

Minulé derby pro Losiny

Skákat radostí nemohou ani Rapotínští. I oni čekají na první jarní úspěch. Po třech výsledkově vyrovnaných duelech se Zábřehem (0:2), Všechovicemi (0:1) a Lutínem (1:3) přišla vysoká porážka od Medlova (2:6).

Jiskra vinou špatného vstupu do jarní části soutěže zabředla do záchranářský starostí. Nyní má na kontě stejně bodů jako poslední Hněvotín. Devět kol před koncem ligy je i pro ni každý bod nesmírně cenný.

První vzájemný mač rivalů, který proběhl 10. října loňského roku, ovládly jasně 3:0 Velké Losiny. O výhře tehdy rozhodly především dvěma góly ve druhém poločase. Na zápas si našlo cestu 540 diváků.

TJ Sokol Velké Losiny - TJ Jiskra Rapotín (neděle 29. dubna, 16 hodin)

Jaromír Nohavica
Nohavica zazpívá v Šumperku, čeká se boj o lístky
Jeseník - Brumov 1:0.
Jeseník konečně slaví. Brumov popravil gólem z poslední minuty