„Narazili jsme na běhavého a kvalitního soupeře. Celkově si mi tohle utkání moc líbilo, zejména první půlka měla z naší strany velkou kvalitu, jen mě mrzí, že jsme nevytěžili více ze svých šancí a do kabin tak šli za bezbrankového stavu,“ prozradil úvodem kouč Velkých Losin Jiří Mika.

Poprvé zahrozil na domácí straně Marek Žídek, ale akci jeden na jednoho nevyřešil úplně přesně, později pak orazítkoval Hugo Hegner břevno.

Absolutní tutovku následně propásl těsně před přestávkou Ondřej Nýdecký, na kterého po krásném centru z levé strany zívala zcela odkrytá klec, jenže míč po jeho hlavičce se odrazil od země a zamířil nad brankovou konstrukci.

Své slibné akce však měli i hosté z Olomouce, kteří vynikali hlavně rychlým přechodem do útoku, ale do poločasu se gólu také nedočkali.

Bezbrankové skóre nakonec změnil až nařízený pokutový kop, který v 67. minutě střelou k tyči s přehledem proměnil Lukáš Malínek a Hanáci vedli.

Lázeňský celek mohl bleskově kontrovat, když se do brejku sám na gólmana dostal o chvíli později Hugo Hegner, jenže jeho lob v síti neskončil.

Až v 81. minutě se domácí konečně dočkali a po rohovém kopu umístil přesnou hlavičkou míč za záda holického gólmana Matěj Šinogl – 1:1.

Ještě před vypršením devadesáté minuty se oba protivníci mocně snažili strhnout výsledek na svou stranu, leč skóre se již nezměnilo a na řadu přišel penaltový rozstřel.

V něm domácí celek selhal, když se ze čtyř pokusů trefil jen jednou, naopak hosté byli stoprocentní, tři střely – tři góly a berou tak bonusový bod navíc.

„S kvalitou zápasu i s nasazením jsem spokojený, jen budeme muset do dalších zápasů zapracovat na koncovce,“ dodal losinský Jiří Mika.

„Spokojenost, maximální spokojenost, svým hráčům musím poděkovat, jak to na tomto těžkém terénu a proti zkušenému protivníkovi zvládli,“ přidal se s hodnocením trenér holické zálohy Jiří Derco, jehož mužstvo bere z nedělního duelu dva body.

„Po herní stránce jsme nezklamali a ukázali své možnosti, měli jsme asi lepší přechod do útoku, domácí zase byli silní ze standardních situací,“ doplnil závěrem Jiří Derco.

TJ Sokol Lázně Velké Losiny – 1. HFK Olomouc B 1:2 (0:0) Penalty: 1:3

Branky: 82. Šinogl - 67. Malínek (pen.). Rozhodčí: Vedral - Svozil, Šteier. ŽK: Krompolc, Drmola, Bradáč. Diváci: 145.
Velké Losiny: Hatala – Zatloukal, Kupčík, J. Gargulák, M. Gargulák – Nýdecký (73. Pecháček), Tejkl, Šinogl, Hegner – Smrž, Žídek. Trenér: Jiří Mika.
1. HFK B: Kubica – Krumpolc, Drmola (83. Pírek), Foukal, Havlas – Vodička, Malínek (88. Markaj), Bradáč, Hornich – Holešinský (90. Svoboda), Spurný. Trenér: Jiří Derco.