Opava se rozjížděla pomalu. První šanci měl soupeř, ale střelu Bači vyrazil gólman Lasák na roh. Na druhé straně střílel nebezpečně Zapalač.

Ve 36. minutě se řítil na gólmana zcela sám Janetzký, ovšem ve finále si balon předkopl a bylo po šanci. O tři minuty později dostal Janetzký míč od Zapalače, tentokrát brankáře přehodil – 1:0.

Hra Opavy šla nahoru, Slezané si začali dávat míč rychleji od nohy a měli šance. Radić trefil tyč. Hned po přestávce přidal druhý gól hlavou Žídek. Brzy ho napodobil i Kuzmanovič. Opavští nakonec dali ještě další dvě branky a vyhráli 5:0.
„Měl jsem ze zápasu trochu obavy, protože včera jsme měli hodně náročný den. Ráno na tréninku jsem viděl na klucích, že jsou unaveni. Očekával jsem, že zápas bude o tom, kdy se rozběháme. To se stalo okolo třicáté minuty," začal své hodnocení Roman Skuhravý, trenér Opavy. „Soupeř do té doby byl velice disciplinovaný, měli jsme problém se k němu dostat. Bylo to dáno i tím, že jsme přidržovali balon. Jakmile jsme ale začali hrát rychleji od nohy a hledali průnikové přihrávky nahoru a měli pohyb, už to šlo," uvedl dále opavský lodivod.

„První půli jsme zvládli a čtyřicet minut jsme se soupeřem dokázali hrát vyrovnanou partii, ale potom jsme začali pomalu ztrácet, druhá část už byla víceméně hra na jednu bránu. Opava pak byla ještě o poznání kvalitnější protivník než o víkendu Třinec," prozradil k utkání mohelnický kouč Roman Sedláček.

„Ale opět to hodnotím pozitivně. Chtěli jsme především prověřit hráče, jak zvládají zátěž proti silnému soupeři, aby poznali, jaké to je hrát pod tlakem, což se podařilo. Zápas tak splnil svůj účel," doplnil Roman Sedláček.

SFC Opava – FK Mohelnice 5:0 (1:0)
Branky: 39. Janetzký, 48. Žídek, 56. Kuzmanovič, 61. Jurečka, 78. Machálek.
Opava, 1. poločas: Lasák – Pospěch, Simerský, Radić, M. Helebrand – Schaffartzik, Grussmann, Jurečka, Zapalač – Smola, Kuzmanovič. 2. poločas: Lasák – M. Helebrand, Radić, Žídek – Jursa – Pospěch, Janetzký – Kuzmanovič (59. Grussmann) – Machálek, Jurečka. Trenér: Roman Skuhravý.
Mohelnice: Hora (46. Večeř) – Olejník (46. Surzyn), Kuba (46. Markovič), Řehák (46. Pinkava), Heidenreich (46. Knýř) – Kopa (46. Vokoun), Fišara (46. Svoboda), Dokoupil (46. M. Kotůlek), Bača, Bzirský – Hapal. Trenér: Roman Sedláček.