Skóre otevřel ve 24. minutě po přímém kopu právě hrající lodivod domácích, který využil úkroku za zeď hostujícího brankáře Hataly. „Řekl jsem si, že si na to troufám. Uklidil jsem to se štěstím o tyčku na gólmanovu stranu," popsal svoji trefu samotný exekutor.

„Dle mého názoru tato branka rozhodla. Pak už to s námi šlo od desíti k pěti," poznamenal kouč hostů Jiří Mika.

Druhý gól přišel hned o pět minut později, když byla ve prospěch domácích nařízena penalta, kterou proměnil Lukášek a připsal si tak velmi vzácnou druhou trefu v zápase.

„Pokutový kop jsem s přehledem proměnil a řekl bych, že to byl rozhodující moment, který nás v utkání uklidnil. Pak už jsme hráli zodpovědně jak dopředu, tak dozadu," hodnotil Lukášek.

Na 3:0 zvýšil Zifčák

Ve druhém poločase pak třetí gól přidal Zifčák, který vyrazil do protiútoku, obhodil si soupeře a zakončil na zadní tyč. Šternberk si tak dokráčel pro pohodové vítězství 3:0 a také pro pojištění si druhého místa v tabulce.

„Zápas nemůžu hodnotit jinak než výborně. Po katastrofálním výkonu v zápase Hněvotínem jsme si museli hodně věcí vyříkat a bylo vidět, že si to kluci vzali k srdci. Byl to asi nejlepší výkon za mého působení," řekl spokojený kouč Šternberka.

Utkání se hrálo ve větším tempu a důrazu, čemuž pomohl rozhodčí Grečmal, který nechával hře volnější průběh.

„Domácí byli daleko hladovější než my, vysoko nás napadali po celé utkání a celkově hrál na hranici sebeobětování. Šternberk prokázal větší vůli a to rozhodlo. Musím je za to pochválit," uznal kvalitu soupeře trenér Velkých Losin.

Tento zápas byl velmi důležitý, protože to byl přímý boj o přední příčky. „Také to bylo důležité z toho pohledu, že Losiny mají o dva odehrané zápasy méně, takže by se v případě výhry následně mohli dostat před nás. Je dobře, když necháváme soupeře za sebou, ale my se teď chceme soustředit na své výkony. Dnes to ale nemělo chybu," uzavřel v pozitivním duchu Jaromír Lukášek.

FK Šternberk – TJ Sokol Velké Losiny 3:0 (2:0)
Branky: 24. a 29. Lukášek, 62. Zifčák. Rozhodčí: Grečmal – Slota, Motal. ŽK: Lukášek, Mudrák, Vytřísal – Trunkát, Šinogl, Gargulák, Zatloukal. Diváků: 231.
Šternberk: Studený – Novosad, Lukášek, Coufal, Tomanec (46. Smrček) – D. Kuba (46. Hlaváček), Tögel, M. Kuba, Mudrák (66. Vytřísal), Zifčák – Hustý (Jurečka). Trenér: Jaromír Lukášek.
Velké Losiny: Hatala – Blaťák (68. Holomek), Kupčík, M. Gargulák, J. Gargulák – Zatloukal, Tejkl, Šinogl, Smrž, Trunkát (56. Kováč) – Žídek (84. Kobza). Trenér: Jiří Mika.

Autor: Tomáš Macák