Takhle dobře Zábřeh nehrál dlouho, a že nehrává špatně. Kouč Balcárek by měl ale vážně popřemýšlet, zda-li by nebylo lepší, aby jeho tým nastupoval vždy jen o devíti hráčích v poli plus gólman.

Vyrovnané a pohledné utkání zlomilo zbytečné zatmění mysli Lukáše Michalčáka, který neunesl souboj se zlínským Linekem, kterého vší silou žduchnul. Linek letěl vzduchem jako kickboxer sekundu před k.o. „Bohužel, jasná červená, tady se nedalo nic dělat," konstatoval kouč Sulka Jiří Balcárek. „S Michalčákem si to interně vyřešíme," dodal.

foto

Jenže do druhé půlky domácí vletěli jako pitbulové s doslova hokejovým forčekingem. A k údivu asi i svých příznivců doslova uběhali soupeře, se silami stačili až do konce. „Rozhodla kondice, kluci si sáhli hodně na dno sil, muselo to některé hodně bolet, třeba Bačíka, toho zápas asi bolel moc, ale odmakali to všichni," uvedl Balcárek.

Zábřeh ničil soupeře jedním atakem za druhým, gól smrděl ve vzduchu, jak si říká lidově. Blizoučko byl Martin Bačík v 73. minutě, kdy utekl dvěma obráncům, prošel až do vápna, gólmanovi dal jesličky, ale míč pak těsně minul bránu.

Do zápasu naskočil po hodině hry Marek Šichor, jehož trápí koleno, ale i s tímto hendikepem začal utápět zlínskou obranu v zoufalství. To vyvrcholilo pět minut před koncem, kdy Šichor na levé hraně vápna obešel jednoho soupeře, pak druhého a ze čtrnácti metrů podél gólmana trefil k tyči. Akce to byla jako vystřižená z arzenálu Lea Messiho…

Vedení to bylo zcela zasloužené, protože Zlín se nedokázal dostat ani kloudně na svou útočnou polovinu, ve druhé části zahrozil jen třikrát: z jednoho rohového kopu, kdy nadvakrát nepřekonal gólmana, potom, když brejk a střelu z deseti metrů lapil Zlínu zázračně gólman a pak v poslední minutě, kdy se jinak vynikající gólman Bárta patrně špatně domluvil na krytí míče letícího k vápnu a míč tak prošel stoperem i gólmanem a jen o pár centimetrů minul pravou tyč zábřežské brány.

„O přestávce jsme se s hráči bavili v kabině o tom, že bude třeba nahradit chybějícího hráče zvýšeným pohybem. Všichni to naplnili na sto procent," zhodnotil zápas Jiří Balcárek.

„Domácí měli nebezpečné standardky, hrozili hlavně z rohů, ale i my měli své šance. Snad třikrát jsme šli sami na gólmana, z toho nám mělo něco padnout," posteskl si trenér Zlína Jaroslav Švach.

„Někdy to tak ve fotbale bývá, poslední čtyři zápasy se nám dařilo dávat góly, dnes jsme si vytvořili dobré možnosti, jenže jsme se neprosadili. Dneska nám prostě nebylo souzeno dát gól. Domácí pak využili jedinou naši chybu, kdy jsme měli špatné rozestavení a z toho vsítili vítěznou trefu," dodal zlínský kouč.

SK Sulko Zábřeh – FK Tescoma Zlín B 1:0 (0:0)

Branka: 85. Šichor. Rozhodčí: Fojt - Šenkýř, Podaný. ŽK: Linek, Salachna (oba Zlín). ČK: 45. Michalčák (Zábřeh). Diváci: 350.
Zábřeh: Bárta – Kulíšek, Šalamoun, Rajnoha, J. Barcal - Michalčák, Laštůvka (65. Šichor), Pospíšil (41. Hojstrič), D. Barcal (80. Pelán) - Hajčík, Bačík. Trenér: Jiří Balcárek.
Zlín B: Zapletal - Čelůstka, Kocián, Igwe, Holík, Kurtin (89. Ruben), Salachna, Motal (59. Železník), Linek, Bača (69. Jugas), Hájek.  Trenér: Jaroslav Švach.