Veliký ohlas způsobil článek Deníku o finančních potížích zábřežského fotbalového klubu. Ten přiznal, že dluží hráčům a dopravcům a vedení klubu připustilo, že možná po sezoně opustí tým mužů 3. ligu a přihlásí se do divize či do krajského přeboru.

Díl viny na této situaci má podle klubu i přístup zábřežské radnice, která podle SK Sulko Zábřeh fotbal vůbec nepodporuje. Radnice se do uzávěrky článku nestihla vyjádřit, v současné době už redakce Deníku má odpověď od tiskového mluvčího Milana Kratochvíla. Ovšem na jednoduché otázky dal mluvčí velmi neprůhledné odpovědi.

Otázka Deníku: Město Zábřeh podporuje finančně fotbalový klub?

Odpověď radnice: Město Zábřeh podporuje sportovní oddíly (tedy nejen fotbal – pozn. red.) zejména prostřednictvím OS SK Zábřeh, kterému poskytuje neinvestiční příspěvek na provoz. Kolik připadne následně na jednotlivé oddíly, je potom v kompetenci OS SK Zábřeh. V letošním roce je zatím na údržbu odsouhlaseno 700 tisíc korun, město se zavázalo navíc ke spolufinancování umělé trávy… Dále byla v rámci ostatních investičních akcí z rozpočtu města zafinancována přípojka VN na městském stadionu ve výši 243 tisíc korun (mluvčí tedy hovoří především o financích na provoz majetku města, nikoli o financích na činnost fotbalového klubu – pozn. red.)

Otázka Deníku: Klub má finanční potíže, jste o tom informování, a jak na to reagujete?

Odpověď radnice: žádná.

Podle mluvčího Kratochvíla navíc fotbalisté získali na činnost finanční příspěvek v rámci grantové politiky města. V letošním roce získali dotaci na činnost 86 400 korun.

„Tak tahle informace, jestli je pravdivá, se ke mně ještě nedonesla, zatím tvrdím, že v kolonce činnost fotbalového klubu je částka nula korun,“ reaguje Roman Doubrava, sportovní ředitel SK Sulko Zábřeh.