V úvodu střetnutí začali lépe domácí, kteří ve 3. minutě zahrozili hlavičkou Zmeškala. Zábřeh zahrozil o chvíli později, ale Pinkavova střela z úhlu domácího brankáře nepřekvapila. Po vyrovnaném průběhu si hráči Zábřehu vybrali slabou pětiminutovku, která nakonec rozhodla o celém osudu utkání.

Ve 32. minutě zahrával z pravé strany rohový kop Cabák, hostující zadáci s námahou odvrátili nepříjemnou hlavičku Prokeše, ale následnou střelu domácího Husárika již zneškodnit nedokázali. O tři minuty později odpustil rozhodčí Kratochvíl penaltový zákrok na domácího Němce, následovalo autové vhazování, míč se dostal až ke Zmeškalovi a útočník Frýdku levačkou poslal valcíře do dvoubrankového vedení.

Rozhodnutí mohlo přijít ve 37. minutě, kdy Vodák vystihl kličku Skopalovi, ten jen vzápětí fauloval a přeci jen se ve Stovkách pískala penalta. K její exekuci se postavil Zmeškal, ale jeho střelu po levé ruce brankář Toman zneškodnil a následná dorážka Uvíry šla vedle branky.

Po změně stran nastřelil v 58. minutě frýdecko-místecký Cabák tyč.

Hostující fotbalisté zahrozili v 76. minutě, kdy po levé straně utekl Pobucký a po jeho následném centru hlavičkoval přesně střídající Kašpar. Vstřelená branka hosty notně povzbudila.

Neuplynula ani minuta a Kašpar šel z pravé strany zcela osamocený na domácího brankáře Prepsla, který jeho střelu vychytal. To se ukázalo nakonec jako rozhodující okamžik utkání, jelikož valcíři si již těsné vedení do konce střetnutí pohlídali.

„V první půlhodině to bylo vyrovnané utkání, pak jsme ale udělali tři nepochopitelné chyby. Při penaltě nás naštěstí brankář Toman podržel. Úvod druhé půle měli domácí lepší, pak jsme ale převzali iniciativu na hřišti a dali pěkný gól. Vzápětí mohl vyrovnat Kašpar, jenže nedal, a to nakonec rozhodlo. Bohužel nás trápí marodka, ale při troše štěstí jsme zde mohli ten bod získat,“ řekl po utkání zklamaným hlasem zábřežský kouč Jiří Jurásek.

Frýdek-Místek – Sulko Zábřeh 2:1 (2:0)

Branky: 35. Husárik, 36. Zmeškal – 75. Kašpar. Rozhodčí: T. Kratochvíl – Viščor, Bednář. ŽK: Laštůvka (Zábřeh). Diváci: 180.

Zábřeh: Toman – Suchánek, Vývoda, Martinka, Laštůvka – Klemsa, Svozil, Skopal (46. Mlynář), Pobucký – Pinkava, Špunda (61. Kašpar).

Minulé kolo: Ach ty penalty, Zábřeh nedal pátou v řadě

Tabulka