V minulém týdnu zábřežský celek prohrál 1:2 derby ve Velkých Losinách, tentokrát stejným výsledkem podlehl doma Šternberku.

Oba tyto zápasy poté měly několik společných jmenovatelů. Zábřeh znovu nenastoupil v úplně ideální sestavě, opět odehrál dobrý zápas, v němž zase vedl, aby protivník nakonec otočil skóre.

„I přes neúspěch musím mužstvo pochválit, kluci nechali na hřišti všechno, po této stránce jim těžko mohu něco vyčítat. Je tam vidět snaha, nasazení, ale bohužel zatím prohráváme," posteskl si trenér Sulka Jaroslav Appl.

Vše podstatné v duelu Zábřehu se Šternberkem se poté odehrálo již během první půle, ve které padly všechny tři góly.

Do vedení šli jako první domácí fotbalisté, když Okleštěk poslal pas na Hýbla, přetažený centr pak sklepl hlavou Kapl a Žanda dal gól na 1:0.

Šternberk srovnal po rohovém kopu, kdy se prosadil nikým nehlídaný Lukášek, vítěznou trefu pro hosty následně zajistil Hlaváček, který zleva prošel přes dva domácí hráče.

Přesto Zábřeh nakonec sahal alespoň po bodu, jenže ve druhém poločasu zahodil dvě stoprocentní šance, když nejprve Kapl přestřelil bránu a poté Žanda z brejku nedokázal přehodit ležícího gólmana Šternberku.

„Ke konci si již soupeř taktickým výkonem těsný náskok pohlídal. My bohužel doplácíme na marodku, když nemáme tolik hráčů na střídání. V rozhodujících momentech při snaze o závěrečný nápor tedy nemůžeme poslat na hřiště čerstvé síly," dodal Jaroslav Appl.

„Nám se dlouho nedařilo hrát náš styl a navíc jsme jako první inkasovali, ale ten gól nás paradoxně uklidnil, dokázali jsme přidat na obrátkách a ještě do poločasu otočili skóre," připojil své postřehy trenér Šternberku Jaromír Lukášek.

„Po přestávce už jsme tak aktivní dopředu nebyli a spíše se soustředili na defenzivu, domácí měli výškovou převahu, měli tam několik závarů, ale naštěstí jsme to ubránili. Po předchozích dvou remízách jsem se třemi body každopádně spokojený," dodal závěrem šternberský kouč.

SK Sulko Zábřeh – FK Šternberk 1:2 (1:2)

Branky: 21. Žanda – 33. Lukášek, 37. Hlaváček. Rozhodčí: Zaoral – Zavřel, Pospíšil. ŽK: Okleštěk, Lukas, Žanda – Lukášek, Kuba, Coufal, Smrček. Diváci: 250.

Zábřeh: Toman – Ohrablo (46. Lasovský), Němec, Lepka, Lukas – Hýbl (73. Schwab), Okleštěk, Král, Žanda – Puchr, Kapl. Trenér: Jaroslav Appl.

Šternberk: Studený – Novosad, Lukášek, Coufal, Smrček – Vinkler (77. Tomanec), Kuba, Mudrák, Zifčák – Dušek, Hlaváček. Trenér: Jaromír Lukášek.