Tescoma Zlín B - Sulko Zábřeh 1:2 (0:2)
Branky: 78. Otruba - 6. Pobucký, 30. Pinkava. Rozhodčí: Viščor – Duda, Piňos. ŽK: McQuilkin – Knápek, Skopal, Vývoda, Mičuda. Diváků: 120.
Zlín B: Rückschloss - Malý, McQuilkin (46. Poznar), Číhal, Kovařík, Řihák, Šrom M. (74. Školník), Elšík, Janča, Otruba, Konečník.
Zábřeh: Janků – Knápek, Cetkovský (67. Látal), Novák, Šalamoun, Skopal, Pinkava, Laštůvka, Vývoda, Pobucký (88. Penc), Šrom J. (62. Mičunda).


Že ale Sulko venku vyhrálo, to není příliš velké překvapení. Záloha Zlína staví na hodně mladých hráčích, zatímco Sulko disponuje řadou ligovými soutěžemi protřelých hráčů.

„Zkušenost je zcela jistě na naší straně, proto jsem si říkal, že bychom mohli ve Zlíně uspět,“ konstatoval Otto Jáně, kouč Zábřehu.
Navíc jeho svěřencům vycházejí vstupy do zápasů. Před týdnem skóroval v duelu s Benešovem Pinkava už ve 3. minutě, v neděli jen o tři minutky později Pobucký.

„Čím to je, že se nám daří dávat rychle góly, to nevím. Mám prostě štěstí na hráče, kteří jsou hodně namotivovaní, opravdu vstupy zvládáme na jedničku,“ podotýká Jáně. Domácí dlouho hrozili jen sporadicky, navíc často s obtížemi chytali rychlá zábřežská křídla.

„Hráli jsme hodně aktivně, napadali jsme rozehrávku soupeře ve třech, protože jsme zjistili, že jim tato hra nesedí. Získali jsme tak spoustu míčů a domácí se nebyli schopni dostat do tlaku,“ vysvětloval kouč Sulka. Hosté se zvedli až po více než hodině hry po příchodu vysokého Školníka, na kterého šel v závěru jeden dlouhý centr za druhým a z jehož prodlouženého centru pak snížil Otruba. „Závěr jsme ale jinak zvládli dobře, kluci hráli velmi kompaktně, jako tým, soupeř se prosazoval jen s obtížemi,“ dodal Jáně. Nováček ze Zábřehu tak v lize stále ještě neprohrál.