„Konečně mohu být spokojený, body potřebujeme jako sůl, jsem rád, že se nám podařilo zvítězit, i když první půle nebyla z naší strany úplně ideální," prozradil úvodem trenér béčka Mohelnice Michal Kovář.

Jeho mužstvo šlo bleskově do vedení, když hned ve 2. minutě předvedl individuální akci Vlastimil Knýř, jenž pronikl mezi dvěma obránci do vápna a křížnou střelou otevřel skóre. Pak ale přišel ze strany domácích útlum.

„Po gólu jsme trochu polevili, chyběl nám pohyb, zase jsme si mysleli, že se hosté porazí sami, tady jsem byl z našeho výkonu docela zklamaný," říká dále Michal Kovář.

Až těsně před přestávkou domácí udeřili podruhé, když Heidenreich zatáhl z pravé strany míč do šestnáctky, dal pod sebe a Weinlich zvýšil na 2:0.

Ještě před přestávkou spálili domácí šanci, když hlavička Heidenreicha mířila mimo tyče, Kojetín pak zahrozil po zaváhání mohelnické defenzivy, která pak na poslední chvíli musela odkopávat balón z brankové čáry.

„Ve druhé části jsme hru zlepšili, zvýšili pohyb, hráli jsme to rychle dopředu po lajnách a měli i řadu šancí, když třeba Marák a Strnad šli z boku sami na gólmana," vypočítává nevyužité příležitosti mohelnický kouč.

Domácí se potřetí prosadili až díky penaltě, kterou proměnil Fiala, potom se ale hostům podařilo snížit, když Mohelnice odvrátila centr soupeře pouze na šestnáctku, odkud volný Saitz trefil přesně pod břevno.

Poslední slovo ale měli domácí. V 88. minutě Havlíček vysunul Svobodu, jenž své sólo na gólmana s přehledem proměnil na konečných 4:1.

„My jsme přijeli do Mohelnice v hodně okleštěné sestavě, když stále ještě čekáme na některé hráče, které máme rozjednané. Podali jsme solidní výkon na hranici svých aktuálních možností, bohužel náš velmi mladý výběr to měl proti domácím, jenž nastoupili posíleni o několik hráčů prvního mužstva, hodně těžké," přidal se s hodnocením trenér Kojetína Tomáš Hrdlovič.

„Věděli jsme, že i Mohelnice nutně potřebuje body a čeká nás těžký zápas, což se potvrdilo. Škoda, že jsme nezachytili začátek, pak jsme sice měli mírnou převahu, snažili se hrát kombinačně, jenže po inkasovaných gólech jsme museli více otevřít hru a protivník nás potom fyzicky přehrál," dodal kouč hostů.

FK Mohelnice B – Slavoj Kojetín – Koválovice 4:1 (2:0)

Branky: 2. Knýř, 40. Weinlich, 77. Fiala (pen.), 88. Svoboda – 85. Saitz. Rozhodčí: Slota – Bartuněk, Hodaň. ŽK: Knýř, Rabenseifer – Mareček. Diváci: 115.

Mohelnice B: Večeř – A. Heidenreich, Fiala, T. Krejčí, Knýř – R. Marák (68. Svoboda), M. Kotůlek, Weinlich, Strnad (68. Havlíček) – Šmíd (82. Rabenseifer), J. Marák (86. Najman). Trenér: Michal Kovář.

Kojetín-Koválovice: Gajdoš – Matějka, Dočkal, Javořík, Saitz – Dušan Židlík, Řezáč, Rybovič (46. Šafránek), Cibulka – Mareček, Daniel Židlík. Trenér: Tomáš Hrdlovič.