Zlaté Hory jsou na dně tabulky, ve čtvrtek vyměnily trenéra – Milana Biedravu vystřídal Jiří Silný (podrobnosti čtěte ZDE) – poprvé za domácí nastoupil Marek Burian z Mikulovic.

A přestože v první půli rychle inkasovali a po většinu utkání se hlavně bránili, ještě v nastaveném čase vedli 2:1.

„Kvůli tomu jsem nestřídal hráče, jen jsem měnil posty. Nechtěl jsem střídat, protože jsem byl na kluky hodně naštvaný, celý zápas jsme to měli pod kontrolou, měli jsme šancí na dvanáct gólů, ale hloupostí jsme domácím dovolili otočit skóre na 2:1. Tak jsem se rozhodl, že si to ti kluci musí vyžrat sami až do konce," vysvětlil Petr Gottwald, kouč Kralic.

Jeho tým poslal rychle do vedení Lehký. Petrásek ze středu poslal Valtra do rychlého útoku po pravé, straně, Valtr vběhl do šestnáctky, vrátil míč na Jardu Lehkého a ten trefil na první tyč.

Domácí ale dokázali srovnat, přestože měli míč v držení méně často. Charalambidis uvolnil Plháka, který posunul v šestnáctce na Brücknerovi, který vystřelil k tyči.

Domácí pak šli do vedení po individuální akci Charalambidise, který vyškolil obranu a obešel i gólmana.

Kralice měly v závěru utkání obrovský tlak, po jednom z kontaktů hráčů ve vápně sudí písknul penaltu (už běžel nastavený čas) a Petrásek pokutový kop proměnil. „Bylo kvůli tomu veliké haló, domácí se hodně zlobili, ale penalty byla, do našeho hráče vletěl v šestnáctce domácí hráč, tohle se mělo písknout," říká Petr Gottwald.

Kralice už vyrovnaly před tím, pro ofsajd ale gól nebyl uznán.

„Domácí bojují o záchranu, jejich nový trenér s tím bude mít dost práce. Mají tam pár šikovných hráčů, ale trenéra čeká hodně práce," míní Gottwald.

„Máme z Hor bod z penalty v poslední minutě, přesto mám v koutku duše takový divný pocit, měli jsme ten zápas vyhrát a odvézt tři body," dodává Petr Gottwald.

Hosté tak litují množství neproměněných šancí, nemálo jich ale měli i domácí. „Kluci byli zpočátku zaražení, rychle jsme inkasovali, ale od 20. minuty se neskutečně zvedli. Měli jsme čtyři velké šance v první půli, po poločase pět nájezdů, které jsme neproměnili. To nám zlomilo vaz, pokud bychom dali třetí gól, vedení bychom uhájili," míní nový kouč Zlatých Hor Jiří Silný.

Pak přišla penalta a pro domácí zmar. „Až mi bylo kluků líto, strašně dřeli, opravdu v utkání běhali sem a tam jako o život. Mít za to tři body, to by bylo krásné, zasloužili si to, i když musím uznat, že soupeř byl fotbalovější," dodává Jiří Silný.

FK Zlaté Hory – FC Kralice na Hané 2:2 (1:1)

Branky: 16. Brückner, 57. Charalambidis – 5. Lehký, 90. Petrásek (p.k.). Rozhodčí: Slota  - Kubíček, Juřátek.
Zlaté Hory: Švrčina – M. Burian, Škoda, Hoffmann, Karlík (71. Biedrava) – Pluhařík (46. Madejczyk) – Brückner (90. Dočekal), Minka, Bitomský, Plhák – Charalambidis. Trenér: Jiří Silný.
Kralice: Urbánek – Vitásek, Neoral, Martinka, Chvojka – Valtr, Petrásek, Kocourek, Cibulka – Vybíhal, Lehký. Bez střídání. Trenér: Petr Gottwald.

tabulka.