„Brno má ambice postoupit do extraligy, nabrali řadu zkušených borců a v Kometě byl najednou přetlak hráčů, proto jsem rád, že jsem dostal nabídku od Šumperka, kde bych se chtěl ukázat,“ říká úvodem hráč, jehož kariéra je doposud spojena s Pardubicemi a Brnem.

„V Šumperku se mi zatím moc líbí zázemí i prostředí a jsou tady vynikající fanoušci. V kabině máme vynikající partu, nikdo z kluků si na nic nehraje. Mužstvo mě po mém příchodu přijalo mezi sebe bez nejmenších problémů,“ pokračuje nadšeně Kočan, který v šumperské kabině našel hned několik známých.

„Z dřívějška jsem z Komety znal Meluzína, Obdržálka a Špeldu. Z Pardubic potom Šindlera. Pro hráče je pak adaptace v novém působišti určitě lehčí, kdy jste s některými kluky v minulosti již někdy hrál nebo alespoň trénoval,“ prozrazuje nový útočník Draků, který má za sebou i střeleckou premiéru v šumperském dresu. Minulý týden byl totiž jediným střelcem při remíze 1:1 doma s Hradcem Králové.

„Kluci mě okamžitě hecovali, že bych mohl donést nějaké ty chlebíčky nebo dát peníze do kasy. Zatím nic neproběhlo, ale určitě něco do kabiny dám. Nechtěl jsem do šatny tahat jídlo nebo pivo, když ještě máme přípravu. Nechám to na později, až budeme mít trochu volna,“ směje se Kočan, který letos bude jako někteří další Draci nastupovat v první lize proti „své“ Kometě Brno.