Šumperk se poprvé představil pod vedením nového trenéra, kterým se stal bývalý kouč Prostějova, Orlové či Nového Jičína Aleš Flašar.

Domácí navíc představili i jedno zajímavé jméno také na ledě, když za Draky nastoupil zkušený útočník Michal Vymazal, jenž naposledy působil v Německu.

V Šumperku je pak momentálně na zkoušku a o jeho případném angažmá ve 2. lize by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech.

Čtvrteční duel odstartovali Draci slibnou šancí Tomáše Drtila, jenž se z pozice obránce protlačil až před brankáře, ale přestřelil.

Později domácí přečkali oslabení, aby následně měli k dispozici hned dvě přesilové hry, z toho jednu pětiminutovou, kdy po ataku na unikajícího Juríka vyfasoval brněnský Kupčík trest do konce utkání.

Bohužel v početních výhodách se Šumperk jen těžko dostával k zakončení, prosadil se až při hře pět na pět. Necelou minutu před koncem úvodní třetiny skóroval z brejku Milan Ostřanský.

Zkraje druhé části hosté srovnali krok díky využité přesilovce a v dalším průběhu této dvacetiminutovky měli herně navrch, když Draci dopláceli na častá vyloučení. V závěru třetiny navíc Technika otočila skóre ve svůj prospěch.

Ve 45. minutě se Šumperku podařilo vyrovnat zásluhou Matěje Pavlovského, jenže záhy hosté kontrovali pohotovou dorážkou a znovu šli do trháku.

Pět minut před koncem normální hrací doby měli Draci k dispozici sedmdesát vteřin trvající přesilovku pět na tři, kterou nakonec přetavili ve vyrovnání na 3:3, podruhé v utkání se trefil Milan Ostřanský.

Avšak domácí naděje nakonec utnuli Brňané v čase 58:47, kdy střelou mezi betony gólmana Zavadila rozhodli o svém těsném vítězství.

„Hlavně jsem se dnes snažil poznat hráče, moc jsem jich neznal. Utkání mi nějaké slabiny ukázalo, ale to hlavní se teprve bude krystalizovat," prozradil po utkání nový trenér Draků Aleš Flašar.

„Vůbec jsem nevěděl, do čeho jdu, ale nových výzev se nebojím. Je ale pravda, že jsme měli spoustu děr v obraně, na tom každopádně musíme zapracovat, pokud chceme dojít k dobrým výsledkům. Chtěl bych ukázat společně s týmem, že kluci hokej hrát umí. Uvidíme, jak nám to půjde," dodal pro klubový web Aleš Flašar.

Draci Šumperk – HC Technika Brno 3:4 (1:0, 0:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 20. Ostřanský (Janota), 45. Pavlovský (Ostřanský, Fischer), 56. Ostřanský (Janota) – 22. Stehlík (Štancl), 40. Biolek (Vlček), 51. Štancl (Stehlík, Bustin), 59. Brzobohatý. Vyloučení: 5:5, navíc T. Sedlák (Šumperk) osobní trest 10 minut – Kupčík (Technika) trest 5 minut plus do konce utkání. Využití: 2:0. Rozhodčí: Klapetek, Vepřek – Markovský, Zouhar. Diváci: 400.

Šumperk: Zavadil – T. Sedlák, Ďurkáč, Janota, Drtil, Řezáč, Tomek, Navrátil – Vachutka, Matějka, Fischer – Vymazal, Ostřanský, Pavlovský – Cink, Hroch, Jurík – Hajšman. Trenér: Aleš Flašar.

Technika: Novák (30. Slavíček) – J. Sedlák, Cívka, Štancl, Odehnal, Švejda, Kupčík, Vlček, Grman, Grünwald, Benýšek, Brzobohatý, Biolek, Stehlík, Bustin, Kozák, Matov, Florek. Trenér: Roman Kaňkovský.