A přestože pak byli hosté daleko efektivnějším mužstvem v přesilovkách, když z nich dali všechny tři své góly, odjíždí z podhůří Jeseníků pouze s jedním bodem.

I tento hubený zisk však po zaváhání Hodonína pomohl Ostravanům k posunu na první příčku tabulky. Draci jsou nyní šestí, k dobru ale mají nedohraný duel se Vsetínem.

„Kdyby mi před zápasem někdo řekl, že budeme mít bod, jsem spokojený, ale za dva jsem opravdu šťastný. Stálo nás to sice hodně sil, ale kluci to vydrželi. Těší mě, že při hře pět na pět jsme soupeři nedovolili skórovat, když se prosadil jen v přesilovkách," prozradil úvodem šumperský kouč Aleš Flašar, pro kterého měl sobotní souboj zvláštní náboj, neboť na straně Poruby nastoupil v obraně jeho syn Patrik.

„Ale žádné hecování mezi námi neproběhlo, spíš si navzájem fandíme. Oba jsme navíc dnes zabodovali, takže spokojenost určitě panuje na obou stranách," říká dále s úsměvem lodivod Draků.

Sobotní utkání nabídlo několik zvratů. Šumperk během hry dvakrát vedl, soupeř potom pokaždé odpověděl, aby se následně hosté ve třetí třetině poprvé dostali do vedení – 2:3.

Až v 50. minutě Šumperk konečně využil přesilovku, když předtím během hry promarnil dvě minuty trvající převahu pět na tři a později i klasickou čtyřminutovou výhodu jednoho muže v poli.

Za stavu 3:3 ještě propásli na domácí straně obrovské šance rozhodnout Jan Matějka a po něm i Daniel Vachutka, oba se ocitli zcela sami před gólmanem.

Střetnutí tak nakonec dospělo až do prodloužení. V nastaveném čase zajistil Drakům bonusový bod navíc při hře tři na tři přesnou střelou pod víko Daniel Hroch.

„Poruba hrála výborně a chytře, dokázali hru zrychlit i zpomalit, dostat se do tlaku. My jsme jim však nechtěli dát na ledě prostor, což se docela nám dařilo. Jak totiž soupeř dostal prostor, bylo zle," prozradil dále Aleš Flašar.

„Hosté si k nám jednoznačně přijeli pro tři body, ale byli trochu zaskočení, že jsme dokázali vzdorovat celých šedesát minut. Dvakrát jsme vedli, pak ještě dokázali vyrovnat, měli jsme šance, z toho všeho místy pramenila jejich nervozita a podrážděnost a na ledě vnikaly emoce. Mysleli si zkrátka, že to tady budou mít jednodušší, ale my jsme jim to svou hrou docela zkomplikovali," dodal závěrem Aleš Flašar.

Hosté v Šumperku nakonec vyfasovali hned jedenáct menších trestů a k tomu přidali i dva osobní desetiminutové za nesportovní chování.

Duel proti Porubě poté parádně vyšel třetí šumperské formaci odchovanců Fischer – Hroch – Cink, která se postarala o tři ze čtyř domácích gólů.

Draci Šumperk – HC RT TORAX Poruba 4:3 PP (1:0, 1:2, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Cink (Ostřanský, Sedlák), 28. Fischer (Hroch, Řezáč), 50. Sedlák (Vachutka), 63. Hroch (Cink, Drtil) – 24. Zachar (Bail), 37. Sedlář (Puškár, Piecha), 44. Kilnar (Puzič, Slavík). Rozhodčí: Škach – Novotný, Axman. Vyloučení: 7:11, navíc Hudeček a Seidler (oba Poruba) osobní trest 10 minut. Využití: 1:3. Diváci: 600.

Šumperk: Zavadil – Sedlák, Drtil, Navrátil, Janota, Ďurkáč, Řezáč – Vachutka, Vymazal, Matějka – Pavlovský, Ostřanský, Sedláček – Fischer, Hroch, Cink. Trenér: Aleš Flašar.

Poruba: Čech – Puzič, Slavík, Tichý, Bail, Rudl, Adamík, Puškár, Flašar – Hudeček, Kilnar, Seidler – Ballner, Zachar, Vaněk – Slováček, Jáchym, Orság – Piecha, Kafka, Sedlář. Trenér: Tomáš Sršeň.