Favorit tohoto klání je sice předem daný, v předchozím střetnutí na domácím ledě však celek Salithu dokázal svého zkušenějšího soupeře zaskočit, když v polovině září vyhrál nad Bruslařským klubem 3:2.

Teď se budou Draci snažit překvapit i podruhé, za sebou navíc mají dva úspěšné duely za hřišť soupeřů, které jim rozhodně musely zvednout sebevědomí.

„Je parádní, že jsme dokázali zabrat už i venku, nálada v kabině je teď určitě lepší. Už v Jihlavě jsme hráli dobře, ale chybami jsme o výsledek přišli, nyní jsme konečně také vyhráli," říká spokojeně po posledních dvou zápasech kapitán Draků Aleš Holík.

Minulou středu Šumperk vyhrál v Ústí nad Labem 4:2, ještě více nadšení mezi dračími příznivci ale způsobila víkendová výhra 5:4 po nájezdech v derby na ledě Olomouce.

„Tímto musím našim fanouškům poděkovat za podporu, v Olomouci byli opravdu úžasní a moc nám pomohli. Doufám, že se předvedou stejně i proti Boleslavi. Na zápas se všichni moc těšíme, čeká nás nejlepší mančaft ligy s řadou osobností v sestavě," uvádí dále šumperský kapitán.

„Navíc budou chtít hrát hokej, což by nám mohlo vyhovovat. Je to pro nás určitě lepší, než když přijede Beroun nebo Písek, kteří brání a čekají jen na brejky," zamýšlí se Holík.

Na straně soupeře je velkým otazníkem, zda se v jeho sestavě objeví útočník Phoenixu Coyotes Radim Vrbata, jenž v době výluky NHL pomáhá právě Mladé Boleslavi, ale v posledních pěti prvoligových duelech nenastoupil.

Nově by však měla za hosty naskočit čerstvá posila z Plzně, třiadvacetiletý útočník Tomáš Pitule, jenž tento rok krátce vypomáhal v 1. lize také Písku.

„Hrajeme doma, což je pro nás velká výhoda, snad přijde co nejvíce diváků a s jejich pomocí uhrajeme proti favoritovi dobrý výsledek," přeje si před zápasem kouč Draků Radek Kučera.

Ten proti Mladé Boleslavi využije stejnou sestavu, která absolvovala sobotní derby v Olomouci. Za Šumperk tedy opět nastoupí australský útočník z Vítkovic Nathan Walker, tentokrát naopak nedorazí třinecký Martin Podešva.

Atraktivní utkání Salith Šumperk versus BK Mladá Boleslav se hraje v pondělí 3. prosince od 18 hodin na šumperském zimním stadionu.

tabulka