Zápas začali domácí hráči výborně. Hned v páté minutě se prosadil Daniel Hroch, který dorazil vyraženou střelu Antonova. O čtyři minuty později si našel vyražený kotouč pro změnu Karel Plášek a bylo to už o dvě branky.

„Od začátku jsme si hráli to svoje. Snažili jsme se co nejdříve rozhodnout. To se nám ale i přes dobrý začátek delší dobu nedařilo,“ hodnotil asistent trenéra Draků Zdeněk Novosad.

Přišel totiž mírný šumperský výpadek a po půl minutě hry ve druhé třetině Orlová snížila na rozdíl jedné branky. Skóre vydrželo ale pouze tři minuty, kdy Karel Plášek trefil břevno a následně dostal puk do branky Vorobjev. Po polovině zápasu odskočili Draci brankou Vachutky na 4:1.

„Nachystali jsme se na ně, ale nevěděli jsme s čím přijedou. Nakonec přijeli s osmi juniory z Vítkovic a hokej podle toho i vypadal,“ pokračoval v hodnocení Novosad a přiznal nečitelnost soupeře.

V úvodu posledního dějství vykřesal svým druhým gólem v utkání naději na bodový zisk pro Orlovou David Ballner, ale znovu ta naděje vydržela pouze dvě minuty, když rovněž druhým gólem vrátil Šumperku třígólové vedení Hroch. Do konce zápasu se ještě trefili Čuřík a Antonov a dokonali devastaci posledního celku tabulky.

„Asi se ukazuje to, že ti kluci u nás mají natrénováno, že mají za sebou letní přípravu, jsou ve větší pohodě a asi tam ta kvalita je. Ze začátku byly všechny mančafty nabruslené a já si myslím, že jim už dochází síly, že nemají natrénováno tak, jako my, a to se po těch Vánocích začíná ukazovat. Ten výsledek 7:2 asi odpovídá té hře,“ zakončil šumperský asistent trenéra.

Draci doma smetli Písek.
Souboj lídrů znovu pro Šumperk. Draky nezastavil ani gólman Jekel

DRACI ŠUMPERK – HC Orli Orlová 7:2 (2:0, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 5. Hroch (Antonov, Gewiese), 9. Plášek (Drtil), 25. Vorobjev (Plášek, Čuřík), 35. Vachutka (Pokorný), 46. Hroch (Romančík, Tolokonnikov), 50. Čuřík, 54. Antonov (Hroch, Haloda M.) – 21. Ballner (Šmíd, Sztruc), 44. Ballner. Rozhodčí: Maršálek – Vašíček, Král. Vyloučení: 2:2. Bez využití.
Šumperk: Polívka – Tolokonnikov, Gewiese, Drtil, Haloda M., Řezáč, Sedlák – Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Urban, Plášek, Králík, Šíp, Antonov, Blecha, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský. Trenér: Jozef Zavadil.
Orlová: Piták – Janiczek, Szturc, Spálovský, Štěpánek, Šendera – Ballner, Konečný, Šmíd, Kunc, Kovařík, Klíma, Tvrdík, Věntus, Brodek, Plánka, Akhmetianov, Potočný, Mrkva. Trenér: Darek Stránský.

MICHAL MUZIKANT