Malou náplastí tak může být páteční přátelské utkání kanadského žákovského výběru, který se od 12.15 hodin střetne na šumperském zimním stadionu s týmem šumperských páťáků.

V sobotu se pak odehrají v šumperské hale dva zápasy finálové skupiny Žákovské ligy mezi šesťáky a sedmáky Mladých Draků a Zlína.

Muži jedou do Poruby, kde je čeká pro ně nemilý soupeř Sareza Ostrava. S tou letos Draci dvakrát prohráli a skóre je děsivé: 13:0 pro Sarezu (první zápas skončil v Ostravě 9:0, doma pak Draci prohráli 0:4).

Na hřišti soupeře se představí i prvoligový celek šumperských juniorů. Ten jako jasný lídr soutěže jede v neděli 6. ledna na led poslední Kopřivnice.
Extraligový dorost odehraje své zápasy až zkraje příštího týdne.

„Kvůli mistrovství světa dvacítek se obě víkendová kola posunula na pondělí a na úterý,“ informoval Ivan Alka, kouč Mladých Draků.

V pondělí jedou Mladí Draci do Opavy, v úterý uvítají doma Olomouc. „To bude důležitý zápas. Oba týmy jsou ohroženy sestupem, bude se tak hrát o šest bodů,“ míní Alka.

Dračí hokejové víkendové menu

Muži, 1. liga: Sareza Ostrava – Draci Šumperk (sobota 5. ledna od 17.00 hodin).

Junioři, 1. liga: Kopřivnice – Mladí Draci Šumperk (neděle 6. ledna od 13.30 hodin).

Dorost, Extraliga: Slezan Opava – Mladí Draci Šumperk (pondělí 7. ledna od 17.30 hodin), Mladí Draci Šumperk – HC Olomouc (úterý 8. ledna od 17.30 hodin).

Žáci -Finálová skupina Žákovské ligy: Mladí Draci Šumperk – RI Okna Zlín (sobota 5. ledna od 13.00 hodin 6. třída, od 15.00 hodin 7. třída). Žáci přátelsky: Mladí Draci Šumperk – Orangeville Flyers (Kanada) (pátek 4. ledna od 12.15 hodin).