„Primadonám vypovím smlouvy a sezonu dohraju s juniory. Obdivuji fanoušky i sponzory, jak jsou trpěliví. Já už ne,“ uvedl nedávno Vladimír Velčovský.

Z Havířova pak Draci dovezli dva body za vítězství po nájezdech a poněkud zažehnali katastrofické scénáře sestupu do 2. ligy.

Ovšem stále jsou jednoznačně nejslabším celkem celé 1. ligy, na nejbližšího souseda z Prostějova nyní ztrácejí pět bodů.

Stačí však necelý týden a mohou nechat Prostějov za zády.

V sobotu totiž Draci hostí doma Třebíč, která patří mezi slabší týmy v 1. lize, ve středu pak odehrají veledůležité utkání na ledě Prostějova.

Pokud v obou duelech Draci naplno zabodují, mohou se za určité konstelace dostat na předposlední příčku moravské skupiny 1. ligy.

Prostějov totiž hraje v sobotu v Ostravě se Sarezou a jen málokdo předpokládá, že by Jestřábi přivezli z Poruby vítězství.

Pokud by se tato vize naplnila, byl by to opravdu první hmatatelný úspěch šumperského týmu v letošním ročníku 1. ligy. Draci totiž v podstatě po celou dobu nefigurovali na jiné, než poslední příčce v prvoligové tabulce.