Pro nováčka 1. ligy je v jeho situaci sice důležitý každý zápas, jenže tentokrát jde Šumperku opravdu o vše. Pokud chce i v příští sezoně hrát druhou nejvyšší soutěž, musí porazit Prostějov.

Pokud ne, zůstane opuštěn na poslední příčce celé první ligy a záchrana se pak stane jenom pustou teorií. Když totiž teď neporazí předposlední tým soutěže, jak pak Draci budou chtít sbírat body s ostatními soupeři?

„Je to tak, čeká nás velmi důležitý zápas. Pokud vyhrajeme, dotáhneme se na týmy před námi, jestli ale prohrajeme, budeme zase ztrácet, ale zároveň bych situaci nějak nehrotil,“ říká Radek Kučera, manažer šumperských hokejistů.

Šumperk ztrácí na Prostějov pět bodů, na šestou Třebíč osm bodů. Třebíč dnes hraje v Havířově, o víkendu pak hostí právě Prostějov.

Kdyby Šumperk dnes i o víkendu (hraje doma s Kometou) zabodoval, má velkou šanci, že se hodně přiblíží Prostějovu i Třebíči.

Prostějov má v letošní sezoně téměř stejné potíže jako Šumperk. Během vánočních svátků proběhla v týmu malá čistka, trenér Radomír Kužílek ukončil spolupráci s řadou hráčů na střídavé starty, ale i hráčů, kteří v Prostějově hostovali, ale podle kouče za tým nedýchali. Výsledkem je poměrně dost úzký kádr tří lajn, které ale bodují: Prostějov dokázal vyhrát v Olomouci i v Ostravě, naopak doma se mu nedaří, neboť podlehl Jihlavě.

„Doufám, že nás výhra v Ostravě nakopla k dlouhodobějšímu období dobrých výsledků. Nás čekají dva důležité zápasy. Se Šumperkem i Třebíčí si nemůžeme dovolit jiné výsledky, než jsou výhry,“ uvedl kouč Jestřábů Radomír Kužílek.

Prostějov by měl nastoupit téměř kompletní, mimu hru je jen obránce Martin Chovan, kterého trápí bolavý loket.

Šumperku bude chybět obránce Lukáš Špelda, který se ještě nezotavil ze zápalu plic, naopak virózu zdolal kanonýr Dušan Bařica, který kvůli horečce odstoupil ze sobotního utkání Draků s Třebíčí.

Na ledě se neobjeví ani slovenský bek Stano Hajas. „Přišel za námi, že by chtěl skončit. Cítil, že nemá místo v sestavě jisté. Tak jsme mu vyhověli,“ uvedl Kučera.

Zápas se hraje ve středu 16. ledna od 18.00 hodin.