Během normální hrací doby si připsal gól a dvě nahrávky, v penaltovém rozstřelu pak jeho další zásah rozhodl o výhře Draků nad Prostějovem 5:4 po samostatných nájezdech.

„Konečně se k nám přiklonilo potřebné štěstí. Vyrovnali jsme těsně před koncem a potom zvládli nájezdy. Prostějov byl lepší v přesilovkách, ale při hře pět na pět byl aktivnější náš celek,“ míní hokejista, který jako jediný odehrál v šumperském dresu všechny sezony po opětovném odkupu druholigové licence od Frýdku-Místku v roce 2004.

Tehdy přišel šikovný střelec do Šumperka právě z Prostějova. Sobotní zápas tak byl pro Radima Antonoviče také otázkou prestiže.

„Prestižně jsem vzájemné duely intenzivně prožíval možná ze začátku, když jsem do Šumperka přišel. V hanáckém celku jsem měl řadu známých, znal jsem i vedení klubu. Během pár let se však prostějovský kádr i vedení razantně změnilo, nyní beru vzájemná klání jako každý jiný zápas,“ prozrazuje služebně nejstarší hokejista Draků.

„Ale na druhou stranu, pořád to je derby, které člověk více prožívá. Pokaždé přijde plno lidí, je bouřlivější atmosféra,“ doplňuje Antonovič k soubojům mezi Draky a Jestřáby.

Sobotní duel pak definitivně rozhodl o tom, že o záchranu si společně se Šumperkem z moravských týmů zahraje také Prostějov. Oba celky ve skupině play out doplní čeští zástupci Most a Beroun.

„Doufám, že budou rozhodovat herní dovednosti na ledě a ne boje v zákulisí. Zřejmě se ale diváci nedočkají příliš hezkého hokeje, nikdo z celků nebude chtít udělat chybu. Moc gólů asi nepadne, každý bude vycházet ze zabezpečené obrany,“ přemýšlí o blížících se zápasech o udržení Radim Antonovič, který společně se svými spoluhráči vstoupí do nejdůležitější fáze letošního ročníku z nejhorší možné pozice, tedy z posledního místa a se značným bodovým odstupem.

„Musíme zkrátka všichni udělat na ledě maximum, abychom bodové manko stáhli a zachránili pro Šumperk první ligu. Město i fanoušci si takovou soutěž rozhodně zaslouží. Důležité bude udělat hned na začátku šňůru několika úspěšných zápasů v řadě. Mužstvo se po Vánocích herně zvedlo, konečně jsme se i sehráli. Věřím, že to dokážeme,“ dodává závěrem Radim Antonovič.

Hokej u sousedů:

Na východě vyhrála Olomouc, na západě Boleslav

VIDEO: Mora porazila Sarezu a vyhrála skupinu

Jestřábi nestačili na Třebíč. Ve skupině o …

Miroslav Pergl