Slovenského útočníka Miloše Stráňovského vedení klubu včera ráno propustilo ze svých služeb, Stráňovský skončí s velkou pravděpodobností v druholigovém Velkém Meziříčí.

Vedení klubu sice rozchod prezentuje jako po vzájemné dohodě, je ale zřejmé, že s výkonností Stráňovského nepanovala spokojenost.

Naopak v Třebíči by se měl objevit minimálně jeden útočník ze druholigového Přerova. Dvaadvacetiletý Antonín Sprušil bude za Šumperk nastupovat v rámci střídavých startů, a pokud se stihnou s hokejovým svazem vyřídit formality, měl by hrát jako Drak už v Třebíči. Vedení klubu pak jedná i o střídavých startech Sprušilova spoluhráče Koláře.

Nováček 1. hokejové ligy začíná být v kritické situaci. Zatím má na kontě jedinou výhru, prohru v prodloužení (za tu je jeden bod) a jinak devět proher. Skóre je hodně pasivní – 18:50, k tomu dvaatřicet mínusových bodů.

„V následujících dvou utkáních musíme zabodovat,“ říká Vladimír Velčovský, prezident šumperského hokejového klubu. Dnes hraje Šumperk s Třebíčí, která je předposlední, stejný počet bodů má i Prostějov, středeční soupeř Draků.

Tým povede v Třebíči asistent Georg Güttler, během pondělí by vedení hokejového klubu mělo odtajnit jméno nástupce odvolaného Jindřicha Setikovského.

„K týmu musí opravdu přijít nový trenér. Musí přijít razantní změna. Myslím si, že šumperský tým na první ligu má, ale já už tu deku, co na hráčích leží, nedokážu zvednout. To musí úplně nový trenér,“ sdělil Deníku Jindřich Setikovský.

Ten je přesvědčený, že Draci v duelech s Třebíčí a Prostějovem zabodují. „Doma Prostějov porazíme, to jsem si jistý,“ říká odvolaný kouč.
V tuto chvíli ztrácí Šumperk na Třebíč s Prostějovem devět bodů.

Rozsáhlý rozhovor s Jindřichem Setikovským o situaci v šumperském hokeji přinese Deník v některém z následujících vydání.