Týmu Ševců vypomáhal zkušený gólman již v úvodu sezony při zranění zlínské jedničky Luboše Horčičky, aby se poté znovu přesunul do Šumperku, v jehož kádru působil celý letošní ročník.

Po definitivní záchraně Draků v 1. lize si Tomáše Štůralu stáhl Zlín zpět do svých řad a jeden z nejpopulárnějších šumperských hokejistů si nyní po roce opět naplno užívá play off v naší nejvyšší soutěži.

Vaším soupeřem ve finále bude buď Sparta nebo Kometa. Koho si osobně víc přejete?
Je mi to docela jedno, ale vzhledem k fanouškům spíše Brno, aby bylo derby. Obě města od sebe nejsou daleko a určitě by byla parádní atmosféra, tohle bych chtěl zažít, tak uvidíme (úsměv).

V čem byl Zlín lepší během semifinále s Třincem?
Těžko říct, opravdu nevím. Spíš my jsme po těch prvních dvou zápasech v Třinci přestali tolik faulovat a zaměřili jsme se hlavně na dobrou obranu, což asi nakonec rozhodlo v náš prospěch.

První dva zápasy Zlín na ledě soupeře prohrál. Jaká byla nálada ve vašem týmu za stavu 0:2 na zápasy, tohle asi na psychice moc nepřidá?
Nálada opravdu nebyla moc dobrá, ale věděli jsme, že nula dva nic neznamená, prohráli jsme dvakrát venku a čekají nás domácí odvety, které musíme zvládnout. To se nám podařilo a najednou byla psychická výhoda na naší straně, začali jsme si více věřit.

Zlín čeká druhé finále v řadě. Loni jste zažil sérii s Plzní, která se nakonec radovala z titulu, když v prodloužení sedmého zápasu rozhodla na vašem ledě. Po tomto smolném neúspěchu asi budete mít o to větší motivaci dotáhnout vše do zdárného konce.
Odhodlání máme maximální, přece nikdo nechce být podruhé druhý, tohle je naše hlavní motivace. Do každého zápasu zkrátka musíme jít naplno. Loni to ještě nevyšlo, tentokrát to chceme zlomit.

Může být pro vás určitá výhoda, když máte zkušenosti již z loňského finále, nebo tohle nebude hrát žádnou roli?
Oproti loňsku se můžeme poučit z chyb. Z tohoto pohledu může být loňská finálová účast možná malou výhodou.

Zlín letos docela „šachuje" s brankáři. V play off jste chytal vy, Kašík i Horčička. Máte už nějaké signály, kdo začne finále jako gólman číslo jedna?
Tohle opravdu nikdo neví, většinou se takovou informaci dozvíme až v den zápasu.

Jak je pro vás osobně letošní sezona náročná. Na začátku jste chytal za Zlín i Šumperk, potom se definitivně přesunul mezi Draky a teď zase válčíte za Ševce. Nebo jde únava při boji o zlato stranou?
Na konci sezony pokud hrajete o nejvyšší mety tak člověk únavu ani nevnímá. Mě to spíše s každým dalším úspěchem nabíjí, navíc teď, když nás čeká finále extraligy.

V čem vidíte největší devizu zlínského týmu, který sází téměř výhradně na vlastní odchovance. Je právě tohle ten důvod? Sestava se příliš nemění, hrajete dlouhou dobu pospolu, tím se tedy mužstvo sehraje a vytvoří se i dobrá parta.
Právě to asi budou ty hlavní důvody. Máme výbornou partu, všichni se navzájem znají, tým se příliš nezměnil, když před sezonou přišli snad jen dva noví hráči.