Po loňském ročníku prošel kádr Draků nevídaným zemětřesením, řada tradičních opor odešla vesměs do ostatních prvoligových klubů a letos se tedy v podhůří Jeseníků tvoří prakticky nový tým.

Deset dní před startem mistrovských je pak soupiska Salithu stále otevřená, finální podobu by měla dostat během následujících dní.

„Po posledním zápase doma s Přerovem jsme se rozloučili se službami obránců Martina Kečkéše a Marka Halody, ale ještě očekáváme nějaké příchody. Ve čtvrtek v Prostějově již nastoupíme v sestavě, se kterou zahájíme soutěž," nastínil krátce aktuální situaci ohledně kádru trenér a sportovní manažer Draků Radek Kučera.

Jisté je, že v mužstvu Šumperku nebude nadále pokračovat ani kvarteto Zítka, Fusek, Buhaj a Vaculín, kteří odešli do druholigové Břeclavi.

Jediné střetnutí sehrál za Draky v přípravě pardubický obránce Marek Drtina, leč ani on šumperský dres neoblékne, když zkušeného zadáka nakonec zlákal konkurenční Prostějov.

K tomu sešlo i z angažmá mladého švédského útočníka Ludwiga Niederbacha. Jeho příchod do Šumperku sice avizuje také webový portál prestupy.onlajny.cz, jenže podle dostupných informací se samotný hráč nedokázal vyrovnat s jazykovou bariérou a zamířil zpět na sever Evropy.

Obdobný vítr v kabině následně před letoškem provedl také nejbližší soupeř Draků v přípravě, mužstvo LHK Jestřábi Prostějov, který se na jaře na poslední chvíli v 1. lize zachránil.

A zatímco Šumperk doplňuje kádr především o mladé a nepříliš ostřílené hokejisty, v Prostějově budou tento rok sázet hlavně na zkušenosti.

Do branky získali Jestřábi ostříleného Luboše Horčičku ze Zlína, obranu Hanáků vyztužili například Pavel Mojžíš, Tomáš Protivný či naposledy Petr Šenkeřík a již zmiňovaný Marek Drtina.

V útoku poté má Prostějov pro letošek doslova přetlak zajímavých jmen. Z Litoměřic získal bývalého kapitána Kališníků Martina Nováka, dlouze pak netřeba rozebírat příchod Patrika Moskala ze Šumperku, loni čtvrtého nejproduktivnějšího hráče základní části 1. ligy.

Po několika sezonách se mezi Jestřáby vrátil Jakub Čuřík, loni jeden z tahounů Třebíče, hodně si na Hané slibují rovněž od produktivního Tomáše Roda z Ústí nad Labem nebo zlínského Jakuba Šlahaře, jenž v minulém ročníku hájil barvy Havířova.

K tomu má tradiční rival Draků k dispozici na střídavé starty sparťanského forvarda Michala Dragouna, který má na kontě téměř čtyři stovky extraligových startů.

První ze dvojice přípravných utkání Salith Šumperk versus LHK Jestřábi Prostějov se hraje v úterý 1. září od 18 hodin na šumperském zimním stadionu, odveta je na programu ve čtvrtek 3. září na Hané.