V minulých dnech se muselo vedení zaobírat otázkou, zda ligu ve městě zachovat. Co rozhodlo pro to, že jste licenci nakonec neprodali a soutěž budete hrát?
Především to byl pozitivní přístup města. Nešlo vůbec o finance, ale dostali jsme jasný signál, že II. liga do Pelhřimova patří. Navíc jsme s městem jednali o jedné pro nás důležité klauzuli v partnerské smlouvě. Ta z ní bude vypuštěna, což nám přece jen usnadní život. Pak jsme museli zvážit i to, že odprodejem licence by třetí nejvyšší soutěž zmizela z Pelhřimova na hezkou řádku let.

Po finanční stránce si klub zatím nepolepšil, takže další těžké úkoly má před sebou. . .
Je to tak. Zatím jsme splnili to nejzásadnější, abychom mohli do soutěže vůbec vstoupit. Teď musíme náš rozpočet navýšit minimálně o milion korun, pokud nechceme sezonu dokončit se schodkem. Některá jednání už jsme začali, další potencionální partnery oslovíme v brzké době.

Mluvíme zhruba o milionu korun. Je reálnější, že se ho povede získat od nějakého strategického partnera nebo se o tuto finanční částku podělí více firem?
Samozřejmě jednodušší by bylo, kdybychom našli silnou firmu, která by nás podpořila vysokou částkou. Realita bude asi jiná. Pelhřimovsko a okolí není na podobné firmy bohaté, proto je pravděpodobné, že budeme muset navýšit rozpočet větším počtem sponzorských smluv.