Hosté dorazili na sever Moravy vinou marodky se značně okleštěnou sestavou, na druhou stranu ani Šumperk nebyl v ideálním složení.

Po měsíčním hostování se zpět do Pardubic vrátil Jan Semorád, chyběli střídači z Vítkovic Kucsera s Kolouchem, nehrál ani Adam Červenka a v tomto týdnu se šumperským dresem na vlastní žádost rozloučil Jakub Hulva.

I přesto domácí v zápase většinu času jasně dominovali, navíc předvedli parádní nástup, který je nakonec nasměroval za jasnou výhrou.

Již v 5. minutě hry totiž Draci vedli po trefách Brunce, Haase a Moskala 3:0. Dukla na tuto smršť reagovala střídáním brankářů, když zcela nejistého Ritticha nahradil daleko zkušenější Lukáš Sáblík.

Navíc záhy měl Šumperk výhodu přesilovky a vytvořil si další šance. Z tohoto vývoje dlouho hodně otřesení hosté se přesto dokázali vrátit do hry a ještě do konce první části se jim podařilo snížit zásluhou dorážky bývalého hráče Draků Michala Veleckého. Později nebyla Jihlava daleko od zkorigování na rozdíl gólu.

Zkraje druhé třetiny se Šumperk musel bránit v oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě, poté za stejný prohřešek pykali také hosté, ale skóre se nezměnilo.

Až těsně před polovinou duelu se probojoval do útočného pásma Michal Popelka, poslal puk na svého jmenovce Skoumala a ten z první prostřelil Sáblíka - 4:1.

Pak se i nadále domácí tlačili do brány, dobře bruslili a hlavně pozorně bránili. Jejich nadšení otupilo až čtyřminutové vyloučení za vysokou hůl.

Jihlava si v této početní výhodě vypracovala místy opravdu hodně velký tlak, ale jednu z posledních možností, jak zdramatizovat tento zápas propásla a ze své aktivity vytěžila pouze tyč.

Na začátku třetího dějství následně Draci ujeli v přečíslení dva na jednoho, které zakončil Aleš Staněk a bylo definitivně rozhodnuto i vzhledem k tomu, že na straně hostů přibývaly místo šancí pouze zápisy v kolonce trestů.

Ve 46. minutě tak domácí zvýšili svůj náskok v přesilovce pět na tři, když se ranou od modré čáry prosadil Aleš Holík a potvrdil tím pozici nejproduktivnějšího beka soutěže.

Poslední slovo přesto patřilo hostům. Na konečných 6:2 zmírnil porážku Jihlavy svým druhým gólem utkání Michal Velecký.

„Dali jsme dnes tři rychlé góly, což nám vneslo klid na hokejky a podle toho také potom naše hra vypadala. Celý zápas jsme měli pod kontrolou a nebyl tam moc náznak, že bychom soupeře pustili do hry. Přesto si Jihlava vytvořila několik nebezpečných závarů v našem pásmu," konstatoval trenér Draků Radek Kučera.

„Narazili jsme na kvalitního soupeře, který byl doposud třetí v tabulce, o to více nás výhra těší. Dukla sice nebyla kompletní, ale to my také ne," dodal šumperský kouč.

„My jsme do Šumperku přijeli docela zdecimovaní, někteří hráči nám chybí, během utkání se to ještě prohloubilo, takže se mi zápas hodnotí těžko," řekl smutně po utkání trenér Dukly Petr Vlk.

„Dostali jsme během prvních pěti minut tři strašně laciné góly, které si Šumperk nijak nevypracoval, prostě tam snadno padly, a ono tohle rychlé vedení hodně ovlivnilo průběh zápasu," sdělil dále kouč hostů.

„Během zápasu nám odstoupil Mikeš s Kalábem, jednu chvíli jsme neměli Kuřítka. Pak dostal pět plus do konce Malec, takže jsme zápas dohrávali na sedm útočníků a pět beků, takže nic jednoduchého. My pak sice dali na tři jedna, což je ještě hratelný výsledek, ale domácí dali čtvrtou branku, ta patrně zápas definitivně zlomila," uzavřel hodnocení zápasu Vlk.

Salith Šumperk – HC Dukla Jihlava 6:2 (3:1, 1:0, 2:1)

Branky: 3. Brunec (Tesařík), 5. Haas (Plášek), 5. Moskal (Staněk, Dudáš), 27. Skoumal (Popelka, Staněk), 42. Staněk (Moskal, Sedlák), 46. Holík (Sedlák, Plášek) – 18. Velecký (Kadlec, Kaláb), 59. Velecký (Čachotský, Kotvan). Vyloučení: 8:6, navíc Malec (Jihlava) trest 5 minut a do konce utkání. Využití: 2:0. Střely na branku: 32:28. Nejlepší hráči zápasu: Moskal – Velecký. Rozhodčí: Jeřábek – Lukš, Novák. Diváci: 1082.
Šumperk: Štůrala – Holík, Novotný, Tesařík, Starý, Sedlák, Dudáš, Gewiese – Haas, Plášek, Půhoný – Brunec, Popelka, Skoumal – Staněk, Moskal, Žálčík – Langr, Chomič, Cink. Trenér: Radek Kučera.
Jihlava: Rittich (5. Sáblík) – Mocek, Jícha, Dobrovolný, Podlipnik, Kaláb, Kotvan, Stebich – Přidal, Vysloužil, Kuřítko – Mikeš, Velecký, Kadlec – Čachotský, Malec, Důras. Trenér: Petr Vlk.

tabulka.