Tyhle zápasy mají atomový náboj. A je jedno, že je třeba jeden z týmů jinak v krizi. I když se (většinou) Drakům nedařilo, s Olomoucí to byl souboj na krev.

A Olomouc, byť na špici tabulky, jakoby v Šumperku příliš podléhala bouřlivé atmosféře zaplněných tribun.

Letos dračí fanoušci uvařili i favority největší: Mladou Boleslav a ve středu Ústí nad Labem.

„Že Olomouc u nás většinou prohrává, to bude shoda náhod, nemyslím si, že by tolik podléhali našim fanouškům, je ale pravda, že nám fandění pomáhá hodně. Co předvedli fanoušci ve středu proti Ústí, to bylo neuvěřitelné, hráče to nesmírně nakoplo," říká kouč Draků Radek Kučera.

Zápas Draků s Ústím vstoupí jistě do dračí historie, byl to jeden z nejlepších (ne-li nejlepší) výkon Draků vůbec. Nasazení hráčů bralo dech. Nebudou jim ale proto chybět síly proti Kohoutům?

„Ve čtvrtek jsme lehce potrénovali a pak se hráči věnovali regeneraci. Zápas s Ústím byl náročný, ale věřím, že do soboty nabereme nové síly," míní Kučera.

Do dračího dresu se už neoblékne Filip Stoklasa, kterému vedení klubu ukončilo smlouvu, naopak k dispozici bude Lukáš Finsterle (Zlín, letos hrál za Hradec Králové). „Je to centr nebo pravé kříslo," vysvětlil Kučera. Mimo hru je stále Blinka (otřes mozku) a Brunec (léčí kolenní vazy a zánět v lýtkovém svalu).

Olomoučtí hokejisté by v derby chtěli potvrdit zlepšenou formu. Z posledních pěti utkání Mora čtyřikrát vyhrála. „Výkony mají vzestupnou tendenci," pochvaluje si olomoucký trenér Jan Tomajko.

Matěj Pekr.Jenže na šumperském ledě se Kohoutům dlouhodobě nedaří. Olomoučtí hokejisté naposledy v Šumperku vyhráli 23. ledna 2008 7:4. „Bude to vyhecovaný zápas. Přijde plný stadion," je přesvědčen.

Zároveň si uvědomuje velmi dobrou formu domácích. „Třikrát za sebou vyhráli se silnými soupeři. Bude to kvalitní zápas," je přesvědčen olomoucký trenér.

Utkání je bráno Policií ČR jako rizikové, pořadatelé prosí diváky, aby přišli na zimní stadion s dostatečným předstihem a vyhnuli se tak čekání ve frontách.

„Doufám, že dorazí co nejvíce diváků," uzavírá Radek Kučera.

Jeho přání se patrně vrchovatě vyplní, o zápas je zatím veliký zájem, lístky jsou už nyní k dispozici v předprodeji v klubovém obchodě vedle hlavního vchodu na zimní stadion.

Utkání Šumperk versus Olomouc se hraje v sobotu 20. října od 17.00 hodin.

tabulka.