Tým se trápí v 1. lize, od počátku soutěže okupuje poslední příčku a ani neustálé posilování kádru zatím nepřineslo kýžený efekt. Ovšem pardubická posila Alexander Hylák je výjimkou. Kdybychom se drželi školního hodnocení: šprt a jedničkář. Nad vodou držel Draky i ve středečním utkání s Hradcem Králové, tedy týmem, za který chytal v loňské sezoně a který přivedl k vítězství v základní části 1. ligy. Navíc letos v Hradci chytá Vladislav Koutský, kamarád Hyláka z Pardubic. Oba se proti sobě postavili v 1. lize poprvé v mistrovském zápase.

„Letos jsem proti Sašovi chytal přátelák. On za Pardubice, já za Hradec. Budu mít určitě větší motivaci, když bude v brance někdo, koho dobře znám,“ uvedl před utkáním hradecký brankář Vladislav Koutský, který o svém protějšku říká: „Také bude extra motivovaný, když v Hradci vloni chytal. Je to vynikající brankář. Bude třeba hodně střílet a clonit. Když gólman nevidí, tak to má složité,“ ví Koutský.Rady Koutského patrně zabraly a Hradec nakonec v Šumperku uspěl 5:1 a prodloužil svou vítěznou sérii na devět zápasů. To Draci zklamali, nebýt Hyláka, dostali by doma daleko větší nářez.

„Pro mě to bylo hodně zvláštní utkání. V Hradci Králové jsem strávil poslední dvě sezony a začátek té letošní, kdy jsem dokonce poslední zápas odchytal právě proti Šumperku,“ prozradil jediný hrdina v domácích barvách, brankář Draků Alexander Hylák.

„Je to obrovská škoda, že jsme prohráli, ale Hradec Králové nás zkrátka přehrál a zaslouženě zvítězil. Na soupeři byla vidět absolutní herní pohoda, hráli zodpovědně dozadu,“ všimnul si Hylák.

“My jsme se naopak dostávali těžko do šancí. Mrzí mě především poslední třetina, kdy jsme to měli zavřít a snažit se uhrát alespoň dobrý výsledek. Místo toho však soupeř stále chodil do přečíslení a dokázal své vedení navýšit. Je to škoda, měli jsme na to uhrát lepší výsledek,“ doplnil smutně Hylák.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika