„Co k tomu říct? Já přišel do Prostějova těsně před začátkem play out a myslel si, že to zdejší starší borci potáhnou. Když budu jmenovat, tak Piecha, Kotásek, Procházka i další. Bohužel tyhle pseudohvězdy mě tak zklamaly, že ani nedohrávaly poslední zápasy. Tihle kluci měli být v nejtěžších chvílích lídry prostějovského hokeje a vůbec to nedokázali," říkal Chlustina ještě v klidu na televizní kameru.

Dále uvedl, že prostějovský klub do druhé ligy nepatří. „Jsem obrovsky zklamán, že vinou hráčů klub z prvoligové soutěže spadnul. Za celou svou trenérskou kariéru mi prošlo rukama minimálně pět set hokejistů, ale takové jedince bez schopnosti dát do hry srdce, bojovnost či osobní statečnost jsem ještě nikdy nevedl. Říkám to naprosto otevřeně: jsem hluboce zklamaný a nechci být sprostý,“ sdělil Chlustina.

Jakmile natáčení skončilo, okamžitě se rozvášnil na nejvyšší míru

„Viděli jste dnes rozdíl mezi „bombarďákem“ Piechou a prvoligovým juniorem Cikem? Já tedy ne, což hovoří za vše,“ nabíral zkušený lodivod obrátky.

„Před zápasem existovala ještě jakáž – takáž šance na záchranu, jenže když první útok ve složení Opatovský, Piecha, Duba inkasuje během úvodních devíti minut dva góly, není co řešit. Všechny bych je kopnul do prd… To byl prostě hnus! Jak už jsem řekl, během své kariéry jsem trénoval minimálně pětistovku hráčů, ale takovou sebranku jsem ještě nezažil. A za tímhle tvrdým hodnocením si pevně stojím, jako že se Chlustina jmenuju. Zkazil jsem si svou image ne kvůli vedení oddílu, ale jen a pouze vinou hráčů, jako jsou Kotáskové, Piechové, Opatovští, Balčíkové, Prochákové, Dubové i další,“ křičel hanácký kormidelník.

A jeho emotivní výlev pokračoval

„Všechno je to o přístupu. Pokud prvoligoví junioři dokáží plnohodnotně nahradit takzvané hokejisty hrající si na velké hvězdy, o něčem to svědčí. Vina ze strany vedení klubu nebo nás trenérů? Absolutně odmítám! Když chybí srdce, nic s tím nenaděláte. A tihle chlapci žádné srdce nemají. Proto jsem nasr… jako ještě nikdy v životě,“ řval Chlustina a vzápětí vyjmenoval další neduhy letošního týmu Jestřábů.

„Špatný výběr hráčů, špatná skladba mužstva. Spoustu jeho členů bych povyhazoval, bohužel to po jednatřicátém lednu reálně nešlo. Já ať působím kdekoliv, vždycky se snažím odevzdat stoprocentní práci, což jsem ve dvojici s Martinem Janečkem dělal i tady. Nic jsme nevynechali: to byly neustálé tréninky, hodnocení, analýzy, sledování videa, rozebírání hry soupeřů i naší vlastní, pohovory a moře taktických pokynů. Místo jejich plnění jsou pak ale hráči ublížení a vznikne z toho takový hnus. Lepší slovo nenacházím, z naší strany šlo o obžalobu ledního hokeje,“ lapal Chlustina rozčilením po dechu.

Chlustina: Omlouvám se prostějovské veřejnosti

Na závěr připojil ke svým svěřencům i jednu hrozbu. „Tihle kluci to budou mít hodně těžké, aby se dál někde prosadili. O to se já osobně postarám za to, jakým způsobem to prosr… celé prostějovské veřejnosti. Hluboce se za celý realizační tým i vedení oddílu omlouvám a na rovinu říkám, že jestli za tím vším bylo ještě něco jiného, já se to určitě dozvím. Chce to jen čas,“ uzavřel Chlustina svůj drsný monolog. Poděkovali jsme mu za upřímnost.