„Hokej hraji už nějaký ten pátek, ale tohle mě docela rozhodilo. To, že nastoupím za Třebíč a navíc v Šumperku, jsem tak raději řekl jen těm nejbližším," říká na úvod s úsměvem Petr Jurča, který jinak již několik sezon patří k tradičním oporám druholigové Techniky Brno.

Šumperský odchovanec, který si za Draky zahrál druhou ligu a později nastupoval také v Uničově, působí v jihomoravské metropoli nepřetržitě od sezony 2011/2012, s výjimkou jednoho roku, kdy pomáhal Břeclavi.

V dresu vysokoškoláků pravidelně atakuje přední příčky kanadského bodování, na svou šanci ve vyšší soutěží si přesto musel dlouhou dobu počkat.

„Na jednu stranu mě asi trochu mrzí, že jsem tu možnost nedostal dříve, ale zase teď jsem nesmírně rád, že jsem se dočkal a snažím si to maximálně užívat," prozradil dále Petr Jurča, jenž aktuálně vede v Technice týmovou produktivitu.

Za Brno letos nastoupil do dvaadvaceti utkání, v nichž sesbíral jedenadvacet bodů. Se třinácti góly je navíc i nejlepším brněnským střelcem. I díky tomu si šikovného forvarda před nedávnem vyhlédla Třebíč.

„Bylo to takové hektické, hrál jsem za Techniku a pak se ozvali z Třebíče, abych na začátku listopadu přijel na zkoušku. Během reprezentační pauzy jsem tam absolvoval několik tréninků a vedení mi řeklo, že mě chce vidět i v zápasech," vysvětluje čerstvá akvizice Horácké Slavie.

Ještě minulou středu pomohl Technice dvěma zásahy k dvoubodové výhře nad Opavou, aby se v pátek již hlásil v Třebíči a od den později vyrazil do Šumperku.

Jeho tým sice na ledě Draků nakonec prohrál 2:1 na nájezdy, přesto na tohle utkání „doma" bude asi ještě dlouho vzpomínat. Na zimním stadionu měl možnost se pozdravit s řadou kamarádů a známých z řad hokejistů i fanoušků.

„Určitě moc děkuji všem, kteří se na mě přišli podívat, z bývalých spoluhráčů jsem se pak před zápasem pozdravil třeba s Alešem Holíkem nebo Danielem Zelenkou," vrací se k sobotnímu klání Petr Jurča, který se v třebíčském dresu rozhodně nepředstavil naposledy.

„Jsem tady na zkoušku s tím, že bych měl odehrát určitý počet zápasů a potom mi vedení řekne, jak to vlastně bude pokračovat dál. Mám to trochu složitější, protože v Brně mám práci, snažím se tak zatím soustředit zápas od zápasu a uvidíme, jak to všechno dopadne," doplnil závěrem odchovanec Šumperku Petr Jurča.