Havlíčkův Brod - Mladí Draci Šumperk 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Branky: 30. Šula (Pekr), 45. Pekr (Havlík).
Šumperk: Peksa – Patsch, Novotný, Navrátil, Havlík, Slovák, Drtil – Pekr, Šula, Fischer – Peška, Přikryl, Malý – Sigmund, Poles, Hlavsa – Šoustal, Měrka, Žálčík.


Teprve osmnácté kolo první ligy juniorů přineslo šumperským hokejistům porážku a první ztracené body. Mladí Draci tak přerušili ojedinělou šnůru, během které vyhráli od začátku soutěže sedmnáct střetnutí v řadě.

„Domácí byli na zápas opravdu hodně dobře nachystaní a chtěli prostě vyhrát daleko více než my. Nedá se říct, že by byl soupeř lepší, ale zkrátka nás přebojoval. Bohužel v posledních zápasech již nepředvádíme takový hokej, jako v úvodu sezony. Mnohdy nám chybí nasazení, koncentrace a určitá lehkost při hře,“ prozradil po utkání na Vysočině trenér juniorů Šumperka Petr Rutar. Do vedení se v utkání dostali jako první domácí, když gólem v přesilové hře potrestali chybu šumperské obrany. V dalším průběhu byl k vidění kvalitní hokej, jenž odpovídal klání dvou mužstev ze špičky tabulky.
Prostřední dějství trávili Mladí Draci často v oslabení, ale během početních nevýhod se úspěšně bránili. V polovině střetnutí pak dokonce Šumperk zásluhou Ondřeje Šuly vyrovnal na 1:1.

Na začátku třetí třetiny následně nejlepší střelec soutěže Matěj Pekr otočil vývoj zápasu na stranu hostí a těsný náskok Šumperk dlouho držel.
V samotném závěru však tentokrát nestálo při hostech štěstí a do kolen je srazily navíc individuální chyby.
V 57. minutě totiž domácí celek v rozmezí pouhých třiceti vteřin dvěma zásahy z velké vzdálenosti znovu strhnul vedení na svou stranu a ve zbývajícím čase těsné skóre uhájil. Přestože Šumperk prohrál, stále si drží jasné vedení v prvoligové tabulce juniorů, když na druhý Havlíčkův Brod má stále šestibodový náskok, když za vítězství jsou v této soutěži dva body.