V kritické situaci převzal nedávno mužstvo nový trenér Jiří Otoupalík, jenž má Šumperku pomoci k lepším výsledkům. Jenže ani dlouholetá brněnská ikona to se současným kádrem nebude mít vůbec jednoduché. Premiéra sice novému kouči vyšla, když Šumperk porazil doma Prostějov a i přes porážku zanechal sympatický dojem na Kometě. Po dvou duelech s týmy západní skupiny však panuje okolo Draků opět rozčarování.

„Po prvních dvou zápasech v Šumperku jsem si kladl otázku, proč jsou Draci poslední. Další dvě utkání mně na to ale odpověděla,“ říká smutně úvodem Jiří Otoupalík.

„V Kadani jsme dvakrát vyrovnali, proti Havlíčkovu Brodu dvakrát vedeme, avšak mužstvo v těchto klíčových momentech najednou dostane strach, jestli zápas zvládne. V tento okamžik najednou přestaneme hrát, uděláme katastrofální chybu a rychle inkasujeme,“ říká nekompromisně současný kouč Draků. Doslova tragédií pak byly v sobotním domácím klání s Havlíčkovým Brodem přesilovky, které jsou mnohdy pro šumperský celek spíše překážkou než výhodou. Draci mají v těchto momentech problém se vůbec usadit v útočném pásmu, na modré čáře chybí obránce, který se nebojí a umí tvrdě vystřelit. „Přesilovky intenzivně trénujeme, věnujeme jim hromadu času, ale nejspíš toho necháme, protože to je asi zbytečné, když to pak v zápasech vypadá takto. Nedokážeme si v početní výhodě ani pořádně nahrát,“ neskrývá své rozhořčení Otoupalík.

„Chodit pořád kolem mužstva s tím, že na něm leží deka, tomu už přestávám věřit. Tady musí přijít tvrdý zásah do mužstva. Pokud nejsou někteří hráči ochotní dát do hry srdce a odvést výkon s tím, že na ně lidi pískají, to nejde. Pokud se nedaří, diváci pískají všude a hráči se s tím zkrátka musí vyrovnat,“ pokračuje ostře šumperský trenér, jehož kritika je v současné situaci zcela oprávněná. Draci zažívají snad nejhorší úvod v historii první ligy. Jsou beznadějně poslední, společně s Berounem dali nejméně gólů a nejvíce v celé soutěži jich inkasovali. Řada zápasů byla neuvěřitelným propadákem. Fakta a statistiky, které jen těžko někdo zpochybní.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika

„Zápasů ubývá a bodová propast se zvětšuje. Navíc mám pocit, že některým hráčům to je jedno,“ říká trenér Jiří Otoupalík. “S takovými bychom se měli co nejdříve rozloučit, i když na druhou stranu je otázka, kde vzít nové. Na tom však bude muset klub zapracovat. Musíme vyměnit minimálně pět hráčů, to se nedá nic dělat,“ uzavírá své otevřené a hodně kritické hodnocení situace kolem šumperského hokeje trenér Draků Jiří Otoupalík.