„Hráč byl v šoku, ale naštěstí neztratil vědomí a normálně s námi komunikoval,“ prozradil Deníku zdravotník šumperského týmu Jaromír Vondra, jenž jako první přispěchal zraněnému hokejistovi na pomoc. Během několika okamžiků dorazila na zimní stadion Draků i záchranná služba, jenž poraněného hráče převezla do šumperské nemocnice.

Hrozivě vypadající karambol ale naštěstí pro orlovského juniora nakonec dopadl bez vážnějších následků. „Podrobnější rentgenové vyšetření potvrdilo předběžnou diagnózu, kterou bylo pohmoždění krční páteře. Ještě tentýž večer byl hráč propuštěn do domácího ošetření,“ doplnil Vondra. Hříšník Matěj Pekr, jenž rozhodně nepatří mezi zákeřné hokejisty, poté vyfasoval za zmíněný atak na protivníka pět minut plus trest do konce utkání, svůj první vyšší trest v letošním ročníku. Závěr duelu, v němž nakonec Draci zvítězili poměrem 5:2, tak sledoval pouze v civilu jako divák.

„Rozhodně to byl faul, ale určitě to nebyl zákrok s úmyslem zranit protihráče. Hráč byl bohužel nešťastně otočen k mantinelu a špatně spadl. V souboji měl být více zpevněn. Takové situace se v hokeji bohužel občas stávají, i když by asi neměly. Náš hráč však byl za svůj prohřešek potrestán,“ řekl ke kritickému momentu pátečního duelu trenér šumperského mužstva juniorů Petr Rutar.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika