Původně měl důrazný zadák namířeno do zahraničí, v pondělí však v rámci přípravy na novou sezonu vyjel na led s přerovskými Zubry, kde je momentálně jedním z hráčů na zkoušku.

Odchovanec šumperského hokeje spojil svou dosavadní kariéru téměř výhradně s Draky, za které pravidelně nastupoval v první i druhé lize, kde dohromady absolvoval více jak tři stovky zápasů.

Martin Novotný.V sezoně 2007/2008 pak pomohl juniorům Šumperku k historickému postupu do extraligy, krátce oblékl také dres druholigového Uničova.

Pokud se Martin Novotný prosadí do přerovského kádru, zařadí se do skupiny hokejistů z loňské soupisky Salithu, kteří od podzimu v soutěži nastoupí proti svému nedávnému zaměstnavateli.

Za českobudějovický Motor bude letos hrát 1. ligu Lukáš Žálčík, loni nejlepší střelec Draků, v Prostějově je nejproduktivnější hráč Patrik Moskal, třetí z nejúdernější šumperské formace Aleš Staněk odešel do Havířova. V Litoměřicích se na sezonu následně chystá Jan Berger.

A zatímco většina prvoligových soupeřů se již připravuje na ledě, mužstvo Šumperku se společně poprvé sejde až v pátek 31. července dopoledne, kdy hráči absolvují vstupní fyzické testy a odpoledne je poté čeká fotbalové utkání proti Rapotínu.

Na led Draci vyjedou o tomto víkendu.