Pro účastníka světového šampionátu osmnáctek a později i dvacítek bude severočeský klub již šestou extraligovou štací, když v minulosti Pospíšil hrál za Třinec, Slavii, Kometu, Liberec a naposledy Hradec Králové.

„Z nabídek, které jsem měl, projevil Chomutov největší zájem, takže asi tohle rozhodlo o mém dalším působišti," prozradil úvodem Deníku ke svému přesunu do týmu „nováčka" extraligy Tomáš Pospíšil.

Na severu Čech se poté bývalý Drak znovu potká s reprezentačním trenérem Vladimírem Růžičkou, jenž se nedávno upsal Chomutovu na deset let. Spolu se následně znají z působení v pražské Slavii.

„Na trenéra Růžičku se moc těším. Zkrátka vím do čeho jdu a co mě čeká, on zná mě, já jeho," prozrazuje spokojeně hokejista, jenž si během ročníku 2009/2010 střihl čtyři prvoligové zápasy v barvách mateřského Šumperku.

„Minulý týden jsem se byl v Chomutově poprvé podívat, trenér Růžička nám nastínil své představy pro sezonu, beru angažmá u Pirátů jako další výzvu, opravdu se těším," říká dále Tomáš Pospíšil.

„Aktuální sestava vypadá docela slibně, přišly nějaké posily. Sice asi nebudeme hned bojovat o titul, ale minimálně účast v předkole bychom chtěli udělat. Věřím, že to bude dobrá sezona," přeje si bývalý reprezentant.
Kromě trenéra Vladimíra Růžičky pak nejsou pro Pospíšila zcela neznámí ani jeho noví spoluhráči.

„S většinou kluků se znám z dřívějška, což je další výhoda. Třeba s Davidem Květoněm se známe už od patnácti let," vypočítává šikovný útočník.

Jedinou nevýhodou tak může být pro hokejistu ze severní Moravy cestování. Zatímco z Hradce Králové to měl domů do Nového Malína slabé dvě hodinky cesty autem, do Chomutova bude mít trasu o poznání delší.

„Je pravda, že z Hradce to bylo kousek a domů jsem mohl jezdit častěji, když bylo nějaké volno. Teď se dostanu domů asi až na Vánoce," říká s úsměvem Tomáš Pospíšil.

„Ale na druhou stranu jsem na cestování zvyklý a nějak mi to nevadí. Navíc od sedmnácti jsem působil za mořem, to jsem se domů nepodíval vůbec," vzpomíná na svou zámořskou anabázi, kdy působil v týmem Sarnia Sting, Chicago Wolves, Gwinnett Gladiators a Albany River Rats.

„V rámci České republiky potom není Chomutov tak daleko, aby za mnou nemohla rodina přijet na návštěvu," doplnil závěrem Tomáš Pospíšil.