Proč? Zlínský gólman loni chytal za olomouckou Moru a v derby se šumperskými Draky došlo k události, která proti sobě poštvala už tak nesmiřitelné tábory fanoušků Šumperku a Olomouce.

V říjnovém utkání na ledě Šumperku se srazil u mantinelu s vyjetým Kašíkem domácí forvard Adam Červenka. Kašík putoval do nemocnice s otřesem mozku, Červenka na dvě minuty na trestnou, posléze po stížnosti olomoucké strany dostal stop na pět zápasů od disciplinární komise. „Byl to faul s úmyslem zranit," vysvětloval tehdy generální manažer HC Olomouc Erik Fürst.

Pro šumperské fanoušky křivda největší, střet obou hráčů daleko od brány byl opravdu minimálně diskutabilní, Červenka totiž dojížděl kotouč a spousta očitých svědků by přísahala, že se snažil Kašíkovi vyhnout.

I proto to na předsezónní tiskové konferenci šumperského hokeje zašumělo, když kouč Draků Radek Kučera oznámil: "Gólmani pro následující sezonu jsou Štůrala, Vajner a Kašík."

Jedničkou by měl být podle všeho Štůrala, dvojkou Vajner, Kašík je zapsán na střídavé starty, tudíž, že by se objevil v šumperském dresu je málo pravděpodobné.

Jenže…

Štůrala nyní lapá ve Zlíně, neb jejich jednička Horčička se před časem zranila a pokud by zůstal i na začátek sezony, není vyloučené, že by se v Šumperku pro první mistráky objevil právě Voldemort Kašík.

A hádejte, kdo je prvním domácím soupeřem Draků v sobotu 14. září?

Čtěte také: Drak Červenka dostal za diskutabilní zákrok stopku na pět zápasů