Přestože ještě nedávno avizoval šumperský klub jejich setrvání mezi Draky, nyní je vše jinak a oba hráči nakonec dostali svolení k angažmá ve WSM lize.

Podle facebookového profilu hokejového Salithu by však oba mohli Drakům vypomáhat formou střídavých startů. Na kolik je ale tato možnost reálná při shodných termínech obou soutěží, to zůstává otázkou.

„O Tomáše jsme velmi stáli a jsme moc rádi, že jednání takto dopadla. Je to výborný obránce do přesilovek a přesně takový hráč nám loni chyběl, takže v tomto směru bude dostávat mnoho prostoru," řekl k příchodu Sedláka na klubovém webu sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal. Zkušený bek, který v minulosti dvakrát vyhrál ligovou produktivitu obránců, by se měl k prostějovskému týmu připojit 24. července, den před plánovaným nástupem na ledovou plochu.

Tomáš Sedlák je tedy již třetím hokejistou z loňského kádru Šumperku, jenž pro letošek zamířil na Hanou.

Společně s ním totiž budou v Prostějově od nové sezony působit také další dva nedávní Draci Aleš Holík a Jiří Půhoný.

Ve WSM lize bude následně pokračovat po sestupu Šumperku i jeho dosavadní kapitán Marek Haas, který se upsal Havířovu

„V tomto týdnu byl uzavřen přestup našeho odchovance Marka Haase ze Šumperku do našeho klubu. S Markem jsme uzavřeli víceletou smlouvu," prozrazuje na internetových stránkách AZ Havířov manažer klubu Patrik Rimmel.

Ze Šumperku do Havířova má poté vyřízeny střídavé starty obránce Tomáš Drtil, který je tak v tuto chvíli jediným hráčem základní sestavy Draků, jenž v mužstvu zůstal z loňské sezony.