„Nový dramaturgický plán jsme pojmenovali Sezona s úsměvem. Doufáme, že se nám podaří obnovit důvěru a přitáhnout nové diváky," uvedl nový ředitel Divadla Šumperk Matěj Kašík.

Připomněl, že z původního dramaturgického plánu, který ještě připravovalo bývalé vedení divadla – ředitel René Sviderski a dramaturg Ondřej Elbel – vypadla tragikomedie Julek. „V době, když jsem nastoupil na post ředitele nebyla inscenace ještě nepsána, nemohl jsem tedy pustit do světa něco, co ještě neexistovalo. Navíc autor hry Ondřej Elbel z divadla odešel," vysvětlil změny Matěj Kašík. Doplnil, že právě Julka nahradí osvědčený Strakonický dudák.

První ochutnávka z nového menu přijde na řadu v sobotu 14. září. Na programu je tragikomedie Ještě žiju s věšákem a plácačkou. Jde o inscenaci ze současnosti nabízející humor, ironii a drsnější pohled na českou všední realitu na jednom železničním nádraží. Autorem hry je český atomový fyzik, který přednáší na univerzitě v německém Freiburgu. Text hry patří k nejlepším, které vznikly v české dramatické tvorbě v posledních deseti letech. Tato brilantní hra se dočkala převedení na filmové plátno.

Režie šumperské inscenace se ujal Martin Františák, který je také autorem kostýmů a hudby. V hlavní roli se představí Petr Komínek, diváci se mohou těšit také na čtyři nové posily souboru Lucii Šmejkalovou, Petra Klára, Milana Cimeráka a Víta Pištěckého.

„Po premiéře zveme všechny na posezení s hudbou a malým občerstvením do zrcadlového sálu. Byl bych rád, kdyby se setkání herců s návštěvníky premiéry stalo tradicí," dodat ředitel Kašík.

Premiérové představení začíná v 19.30 hodin. Další jsou ve středu 18. září. v 17:00 hodin (skupina G), v sobotu 21. září v 19:30 hodin (skupina B) a ve středu 25. září v 19:30 hodin (skupina A).