Naplánováno jich je celkem pět, první premiéra proběhne v sobotu 14. září v tradiční čas 19.30 hodin. Na programu je tragikomická road movie ze železnice Ještě žiju s věšákem, čepicí a plácačkou.

„Diváci budou mít možnost poprvé spatřit všechny nové posily hereckého souboru. Těšit se mohou na Lucii Šmejkalovou, Víta Pištěckého, Petra Klára a Milana Cimeráka," uvedla Veronika Zetochová z obchodního oddělení divadla. Vstupenky na premiéru budou k dostání od 2. září.

„Z celého repertoáru bude nejspíše největším tahákem představení Strakonický dudák. Režíruje ho Vlastimil Peška, kterého si místní publikum oblíbilo už z minulých sezon díky hudebním prvkům a častým gagům. Samozřejmě za zhlédnutí stojí každá hra," dodala Zetochová.

Ani letos šumperské divadlo nezapomnělo na dětské návštěvníky, připravilo pro ně pohádky Tři veteráni a Kubula a Kuba Kubikula.

Předplatné na novou sezonu je možné kupovat do konce září hned v několika předplatitelských skupinách. Bližší informace najdou zájemci na webových stránkách divadla www.divadlosumperk.cz. Autor: Jana Ščamburová